Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Alle cursussen

Het nieuwe cursusprogramma staat online!

Leren voor je plezier en jezelf verder ontwikkelen. Daar gaat het om bij Volksuniversiteit Den Haag! We bieden een breed aanbod van cursussen, workshops en lezingen. Altijd in kleine groepen, met gemotiveerde docenten op moderne locaties. Geen diploma’s maar wél resultaten. Zo houdt de Volksuniversiteit je plezierig bij de les! Bekijk snel het aanbod van deze en de vele andere mogelijkheden.

Coronamaatregelen
Met ingang van zaterdag 15 januari mogen alle cursussen weer op locatie gegeven worden!
Lees hier meer over de actuele maatregelen.

Talen

Taalcursussen vormen een belangrijk onderdeel van het cursusaanbod van de Volksuniversiteit Den Haag. Wil je Spaans, Engels of Frans leren? Of misschien toch Chinees of Arabisch? Inmiddels worden er ongeveer 25 verschillende talen gedoceerd. Het niveau en de lesmethode verschillen per taalcursus, maar plezier staat altijd hoog in het vaandel!

Lees meer
Kunst en cultuur

Kun jij ook zo genieten van kunst en cultuur? Op het programma van de Volksuniversiteit Den Haag staan literatuur, architectuur, schilderkunst en muziek in cursus- of lezingvorm. Waar mogelijk combineren we een inleidende lezing met museumrondleiding of filmbezoek. We werken daarbij samen met Haagse en andere musea, kunstinstellingen en filmtheaters.
Veel interesse maar weinig tijd? Kies dan voor een losse lezing of een kortlopende cursus.

Lees meer
Mens en maatschappij
Wie zijn we en waarom zijn we hier op aarde en in dit heelal? Hoe leer ik mezelf beter kennen? En hoe blijf ik in ontwikkeling? Op dit soort vragen proberen de cursussen onder de noemer ‘Mens en maatschappij’ antwoord te geven. Ervaren docenten geven handvatten om het beste uit jezelf te halen.
En of je je nu verdiept in NLP, sterrenkunde of filosofie, je bent nooit te jong of te oud om te leren.
Lees meer
Computer en internet

Voor de een is het werken met de computer, iPad en smartphone een koud kunstje. Voor de ander vormt het een uitdaging om hier goed mee om te gaan. Regelmatig bieden we beginnende gebruikers verschillende cursussen aan om te leren omgaan met de computer. Voor de vaardige gebruiker is het mogelijk om bijvoorbeeld te leren om een website te maken.

Lees meer
Creatief

Creatief bezig zijn werkt ontspannend en geeft nieuwe energie en inspiratie. Zowel voor beginners als ervaren creatievelingen biedt de Volksuniversiteit Den Haag een mooi cursusaanbod. Zo kun je onder andere (beter) leren tekenen en schilderen, edelsmeden, schrijven of fotograferen.  

Lees meer
Opleiding Stadsacademie Den Haag

Voor ambitieuze cursisten die zich intensief willen scholen in de kunstvakken, is er de Stadsacademie Den Haag. Deze biedt een driejarige opleiding Tekenen en schilderen. Je volgt 1 zaterdag per week onderwijs en wordt in een doorlopende leerlijn begeleid door verschillende docenten.

Lees meer
Muziekschool Zuid57

Alleen of in kleine groepjes kun je kennismaken met de populaire instrumenten zoals piano en gitaar, maar ook met djembe, drums en ukelele. De meeste cursussen bestaan uit halfjaarlijkse trajecten van  14 of 16 lessen die zowel 's avonds als overdag worden aangeboden. De lessen vinden plaats in de geluidsgeïsoleerde studio's van Zuid57. Ook voor kinderen is er een uitgebreid aanbod van algemene muzikale vorming tot specifieke instrumenten in verschillende leeftijdsgroepen.

Lees meer

In ruim drie minuten krijg je een impressie van wat de Volksuniversiteit Den Haag is en allemaal doet. Zowel cursisten en docenten als onze (vorige) directeur komen aan het woord.

Lees meer

In onze nieuwbrief vind je informatie over startende cursussen en andere interessante nieuwtjes over de volksuniversiteit. Meld je aan of klik op Lees meer om naar de online versie van de meest recente nieuwsbrief te gaan.

Lees meer
Nieuwsarchief

Laatste Nieuws

De nieuwsbrief van januari is uit. Lees hem hier. En volg ons op de social mediakanalen.

Kennismakingsfestival Oud&Opnieuw 29 december 2021

30 september 2021

Wat hebben we genoten op het online festivalterrein en nieuwe energie en inspiratie opgedaan. Er waren verschillende workshops te volgen zoals het fotograferen van een zelfportret, feng shui feestsfeer, astrologie, filosofie en Noorse tradities.

De vele enthousiaste reacties zorgen ervoor dat we dit soort activiteiten vaker gaan aanbieden! Houd de website en sociale media dus in de gaten...

Lees meer

12 lessen van 1,5 uur vanaf dinsdag 25 januari 2022 om 18:30 uur.

Lees meer
25
jan

12 lessen van 1,5 uur vanaf dinsdag 25 januari 2022 om 20:15 uur.

Lees meer

12 lessen van 1 uur en 15 min vanaf woensdag 26 januari 2022 om 19:15 uur.

Lees meer

12 lessen van 1,5 uur vanaf woensdag 26 januari 2022 om 20:15 uur.

Lees meer

12 lessen van 2 uur vanaf donderdag 27 januari 2022 om 13:30 uur.

Lees meer
27
jan

12 lessen van 1,5 uur vanaf donderdag 27 januari 2022 om 19:00 uur.

Lees meer
Alle ervaringen

Ervaringen

Reacties van deelnemers aan de Wijsgerige Jaargang.
Marieke: 'Ik ben me nu meer bewust van hoe ik zo tegen de dingen aankijk.'
Jerry: 'Een beetje bang dat ik de rest van m’n leven een beetje "verslaafd" blijf.'
Lex: 'Een enorme inspiratie!' Marianne: 'Het was heel prettig en uitnodigend … ondanks de veelheid aan informatie!'
Diana: 'ZELFontplooiing was voor mij de verrassing!' Henk: 'Een geweldig jaar!'

Download hier het cursusoverzicht

cursusoverzicht najaar 2020

Klik op het plaatje om een pdf te downloaden met het cursusoverzicht voor het voorjaar van 2022.
Check altijd de website voor de up-to-date info.

Aanmelden nieuwsbrief
.
//-->