Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen

Coronamaatregelen

Met ingang van 28 november moeten wij om 17.00 uur onze deuren sluiten. De avondcurussen gaan online verder of worden verplaatst. 

Daarnaast blijven de basisregels gelden en vragen wij (overdag) om uw Coronatoegangsbewijs.

Basisregels

Voor de lessen die op locatie worden gegeven houden docenten, medewerkers en cursisten zich aan de basisregels zoals door het RIVM voorgeschreven:

  • Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent.
  • Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.
  • Houdt 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Schud geen handen.
  • Was vaak en goed je handen.
  • Hoest en nies in je elleboog.
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Mondkapjes

Het is verplicht om bij binnenkomst van de cursuslocatie een mondkapje op te zetten. Wanneer je in de cursusruimte zit mag het mondkapje af.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 15 november zijn we verplicht om curissten vanaf 18 jaar te vragen naar een Coronatoegangsbewijs en ID. We vragen je deze te tonen aan je docent.

Dit Coronatoegangsbewijs krijgt u als u binnen 24 uur getest, volledig gevaccineerd of onlangs hersteld bent van Corona. 
U kunt uw Coronatoegangsbewijs zowel digitaal als op papier aan ons laten zien. Via deze link vindt u meer informatie over het verkrijgen van een Coronatoegangsbewijs.

VEELGESTELDE VRAGEN OVER DE NIEUWE MAATREGELEN

Waarom moet ik mijn coronatoegangsbewijs laten zien?

U moet bij binnenkomst in de cursusruimte een coronatoegangsbewijs laten zien omdat de Volksuniversiteit de maatregelen zoals afgekondigd door de Rijksoverheid volgt. Het vragen van een coronatoegangsbewijs is een van de maatregelen die gelden voor onze branche (Cultuurconnectie). 

Waarom worden er op MBO’s/HBO’s en universiteiten nog geen coronatoegangsbewijzen gevraagd en bij de Volksuniversiteit al wel?

Formele onderwijs instellingen als MBO’s/HBO’s en Universiteiten vallen onder een andere branche en volgen dus andere maatregelen.

Hoe regel ik een coronatoegangsbewijs zonder smartphone?

U kunt een papieren coronatoegangsbewijs uitprinten via de website CoronaCheck.nl.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een coronatoegangsbewijs? De bibliotheek heeft een Informatiepunt Digitale Overheid. Zij kunnen u begeleiden. Op deze manier kunt u toch online een papieren bewijs aanmaken en gelijk gebruiken. Heeft u meer hulp nodig? Bel dan naar 0800-1421.

Ik ben niet gevaccineerd, mag ik nog naar de Volksuniversiteit?

U bent nog steeds van harte welkom met een recent (< 24 uur) negatief testbewijs als coronatoegangsbewijs. Op https://coronatest.nl/ kunt u een afspraak maken om u gratis te laten testen.   

Waarom hoeven mensen in de cursusruimte geen mondkapje te dragen of afstand te houden?

De maatregel is dat daar waar een coronatoegangsbewijs wordt gevraagd, geen mondkapje gedragen hoeft te worden. Het mag uiteraard wel. Daarnaast is de anderhalve meter afstand niet vereist, maar vragen we iedereen wel om voldoende afstand te houden. De mate van afstand bepalen we naar eigen inzicht en met begrip voor elkaar.

Moet ik elke keer als ik naar mijn cursus bij de Volksuniversiteit kom mijn Coronatoegangsbewijs laten zien?

Ja. De maatregelen vereisen dat docenten om uw Coronatoegangsbewijs vragen. Ook al is dit op regelmatige basis.

Moet ik elke keer als ik naar mijn cursus bij de Volksuniversiteit kom een test laten doen?

Ja. De maatregelen vereisen dat wij u om een negatief testbewijs (< 24 uur) vragen.

Ik ben niet gevaccineerd/wil me niet laten vaccineren of kan me niet laten vaccineren en wil me niet elke keer laten testen. Daarom wil ik mijn cursus opzeggen. Krijg ik mijn geld terug?

Nee.Wij bieden u de mogelijkheid uw cursus te blijven volgen na overleg van een negatieve test < 24 uur https://coronatest.nl/. Het is uw eigen keuze de cursus te stoppen en hierdoor heeft u geen recht op restitutie. 

Nuttige links:
Coronatoegangsbewijs
Corona check app (digitale code)
Corona check app (papieren versie)
Corona herstelbewijs
Testen voor toegang
Rijksoverheid Persconferentie di 2 november

//-->