Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen

Geef kennis cadeau!

Bestel je cadeaubon via info@volksuniversiteitdenhaag.nl
cadeaubon

10 redenen waarom kennis cadeau geven helemaal van nu is

Stop met nadenken en piekeren over wat voor cadeaus je nu weer moet verzinnen voor je familie, vrienden of collega’s. Geef hen eens kennis cadeau. Hoe dan? Nou, bijvoorbeeld in de vorm van een cadeaubon van de Volksuniversiteit Den Haag. De blije ontvanger kan dan het door jou gekozen bedrag zelf besteden aan een interessante cursus, workshop of lezing.

Maar waarom zou je dit doen?
Hier lees je 10 redenen waarom kennis cadeau doen zo mooi is. En helemaal van deze tijd.

 • Kom van die bank af
  Na 1,5 jaar van regelmatige lockdowns, waarin veel instituten werden gesloten, bijeenkomsten afgelast, we thuiswerkten, we onze vrienden en familie amper konden zien, en we de muren in ons huis inmiddels konden dromen, is het nu weer mogelijk om met andere geïnteresseerden samen te komen op een locatie om iets nieuws te leren. Gun de ontvanger van de cadeaukaart dit uitje!

  (Uiteraard houden wij ons altijd aan de coronaregels zoals gesteld door het RIVM, om de veiligheid zoveel mogelijk te waarborgen).
   
 • Kennis is een goede keuze
  Het lastigste van cadeaus is misschien wel het bedenken van wéér een origineel en nieuw cadeau voor diverse familieleden, vrienden of collega’s. Tegenwoordig heeft iedereen alles al in overvloed en zit men meestal niet te wachten op de zoveelste flesopener of gebreide sweater die net hun smaak niet is. En flauwe of lelijke cadeaus belanden meestal na een week geruisloos bij het afval of de kringloopwinkel. Of ze staan uit verplichting in huis zonder dat de ontvanger er plezier aan beleeft. Met een cadeaubon kiest iemand zelf iets uit dat hij leuk vindt.
   
 • Kennis kost je weinig tijd en stress
  Vreselijk, die drukte in de winkels de laatste weken voor de feestdagen. En als je je dan eindelijk door de menigte hebt gewurmd, blijkt dat de man voor je net het laatste artikel dat je wilde kopen heeft afgerekend. Nu moet je weer van voren af aan beginnen. Gelukkig hoef je bij ons nooit (lang) te wachten. En onze cadeaubonnen zijn nooit op! Doe er je voordeel mee.
   
 • Kennis is origineel en persoonlijk
  Een boekenbon of drogisterijcheque is nuttig, maar vind je inmiddels misschien een beetje afgezaagd. Maar een cadeaubon voor het opdoen van kennis saai? Zeker niet. Bij ons kan de ontvanger namelijk kiezen uit meer dan 300 verschillende cursussen, workshops en lezingen per jaar. De ontvanger kiest zelf iets wat hij leuk vindt. Er is voor elk wat wils: van talen, via creativiteit, geschiedenis en kunst naar wetenschap, persoonlijke ontwikkeling en nuttige cursussen voor je carrière. 
   
 • Kennis neemt geen plaats in in huis
  Tegenwoordig zijn veel mensen aan het minimaliseren. Ze beseffen dat het bezitten van veel spullen je niet per sé gelukkig maakt. Sterker nog, dat een vol huis vaak juist voor onrust in je hoofd zorgt. Want die spullen staan voor dingen die je er nog mee moet doen: boeken die gelezen moeten worden, hobby’s die “moeten” worden uitgevoerd. Bovendien moeten al die spullen ook onderhouden worden en gepoetst. Dat kost veel tijd en energie. En dat terwijl ervaringen je op lange termijn veel gelukkiger maken. Mensen zitten vaak dan ook helemaal niet te wachten op het zoveelste frutsel. Geef je geliefden eens iets waar ze ook op lange termijn blij mee zijn, namelijk kennis en plezier. En… het neemt dan wel de nodige plaats in in hun bovenkamer, maar niet in hun huis.
   
 • Kennis is blijvend
  Op spullen raak je uitgekeken. Of ze gaan stuk. Of je raakt ze kwijt, tussen al die andere spullen. Maar kennis en plezier? Die neem je mee voor de rest van je leven. Misschien onthoud je door de jaren heen niet alle details van een gevolgde cursus, maar de globale kennis en ervaring die je opdeed vormen je wel degelijk op een positieve manier. Je wereldbeeld en je palet aan vaardigheden neemt toe, en dat heeft zeker invloed op andere aspecten van je leven.
   
 • Kennis is duurzaam 
  Wil je je biologische voetafdruk verkleinen en de plastic soep uitbannen? Vermijd dan al te veel materieel. Kennis is niet stoffelijk en daarmee energieneutraal en afvalvrij. Bovendien verbreed je je er kennis mee, en die kun je weer inzetten voor het mooier maken van de wereld. Of in elk geval van jouw leven. Een win-winsituatie!
   
 • Kennis geeft meer rendement
  Kennis opdoen kan meer betekenen dan enkel een paar leuke avonden of middagen en het leren van vaardigheden of feiten. Wellicht verrijkt je leven hier nóg meer door dan gedacht, bijvoorbeeld doordat je door je extra vaardigheden een promotie krijgt op je werk of je een nieuwe weg inslaat in je leven, die je veel gelukkiger maakt. En wie weet maak je tijdens de cursus wel nieuwe vrienden of ontmoet je je grote liefde. Dat had je niet bereikt met het ontvangen van een fles wijn.
   
 • Kennis is onbetaalbaar en onuitputtelijk
  Aan kennis kun je geen prijskaartje hangen. Als je iets interessant vindt of er plezier aan beleeft, maakt dat je gelukkig. En het mooie is: kennis is een onuitputtelijke bron. Er is altijd wel iets wat je nog niet weet of kunt. Alleen al bij Volksuniversiteit Den Haag kun je jaarlijks ruim 300 verschillende cursussen volgen. Voordat je deze allemaal gedaan hebt… 
   
 • Kennis kan altijd
  Natuurlijk kun je een cadeaukaart voor iemand kopen voor de naderende feestdagen, maar uiteraard kun je er iemand bij een andere gelegenheid net zo blij mee maken: een verjaardag of promotie, als bedankje, ter aanmoediging of zomaar...

Ben je ook overtuigd geraakt van de rijkdom van kennis? Kom dan bij ons langs om je cadeaubon(nen) aan te schaffen. Haal ze af bij ons secretariaat of bestel ze per mail (info@volksuniversiteitdenhaag.nl). Cadeaukaarten zijn beschikbaar voor elk gewenst bedrag vanaf 10 euro. De kaart is 3 jaar geldig en kan door de ontvanger voor elke cursus, workshop of lezing naar wens worden ingewisseld. Klik hier voor alle voorwaarden.

 

//-->