Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen

Kennismakingsfestival Oud&Opnieuw


JE KUNT JE NIET MEER AANMELDEN VOOR HET FESTIVAL. BEN JE TE LAAT, ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE ACTIVITEITEN.
Datum: woensdag 29 december 2021 om 16.00 uur
Locatie: online via Zoom
Voor wie: Iedereen vanaf 18 jaar

16.00 uur Spetterend welkom en inleiding
Koffie (zelf te zetten smiley) en 'online spreekuur'
(stel al je vragen over de Volksuniversiteit of over een specifieke cursus)
16.30 uur Start workshops

De workshops duren 60 minuten, met uitzondering van de fotografie workshop deze duurt 90 minuten. Maak een keuze uit de volgende workshops:

 • Fotografeer een zelfportret opnieuw en opnieuw - Marco de Groot
  Oudjaarsavond en nieuwjaarsdag zijn voor veel mensen momenten van zelfbeschouwing met nieuwe voornemens. Hoe is het oude jaar verlopen en wat ga ik het nieuwe jaar anders doen? 
  Het maken van een zelfportret is ook een moment van zelfbeschouwing. We maken het zelfportret meerdere malen opnieuw. Omdat we het zelfportret tussentijds bespreken, krijgt de afbeelding van de fotograaf steeds meer diepgang. 
  Bij de hand houden: een digitale fotocamera, dit mag een smartphone zijn. Het wordt een zelfportret, dus denk er over na welke kleding je aantrekt en of je evt. rekwisieten klaarzet. 
   
 • Feng Shui Feestsfeer – Darina Veen
  Ons huis is belangrijk geworden - het is onze oase van rust en soms ook onze werkplek. Ons huis is ook als een spiegel voor onszelf.We zien er onze interesses in, onze overtuigingen, onze aarzelingen, onze geest en onze passies. 
  Hoe zorgen we thuis dat we het nieuwe jaar met frisse energie tegemoet gaan, het oude jaar achter ons laten en ruimte maken voor nieuwe kansen en ideeën die ons leven zo heerlijk verrijken? 
  Feng Shui vertelt ons hoe we het huis optimaal kunnen inrichten, en daarmee ons welzijn verbeteren. Laat je inspireren!
   
 • De stand van de planeten: kompas voor je persoonlijke levensweg - Michael Bruijn
  Astrologie staat vol in de belangstelling. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in wat de stand van de Zon, de Maan en de overige planeten je kan vertellen over persoonlijkheid en lotgevallen. In deze inleidende workshop gaan we op onderzoek uit en verkennen we de planeten en wat ze als bron van zelfkennis kunnen betekenen. 
   
 • Hoe kunnen filosofie & meditatie je helpen in het nieuwe jaar een nieuw begin te maken? - Peter van Hooft
  In deze workshop gaan we in op wat filosofie is, wat het verband is met meditatie en wat dit kan betekenen voor jou als je een nieuw begin wilt maken. Filosofie heeft te maken met het durven innemen van een beginnershouding. Zelf filosoferen betekent niets anders dan 'steeds opnieuw beginnen'. Maar wat betekent dat eigenlijk en hoe doe je dat? Schuif aan bij deze beginnerscursus 'zelf filosoferen en mediteren' als een opstap naar het nieuwe jaar! 
   
 • Introductie gebarentaal - Gomer Otterspeer
  Deze interactieve workshops begint met een luchtige introductie over de Dovencultuur, daarna oefenen we het vingerspellen. Bekijk hier alvast een afbeelding over vingerspellen. Zo ben je voorbereid en kunnen we in de workshop ook kijken naar het leren gebaren van thema's. Tussen de thema's door doen we ook spelletjes! Bij de workshop is naast de docent, die doof is, een gebarentolk aanwezig. Voor ons allemaal heel leuk om te zien hoe zij gesproken Nederlands omzet naar Nederlandse Gebarentaal! 
   
 • Noorse tradities rond de jaarwisseling – Tove Sjøqvist-Haardt
  De Noorse tradities hebben hun wortels in de vroegste tijd van de  Noorse geschiedenis. Wat zijn toch die “nisser”? Wat eten de Noren tijdens die feestdagen. Is het een vrolijke tijd met veel familiebezoek? En wat is een “julenek”? De docent vertelt er graag over aan de hand van mooie beelden.
   
 • Italiaans nieuw jaar & tradities - Eugenia Garrone
  ~ KOMT HELAAS TE VERVALLEN WEGENS ZIEKTE ~
  Van het eten van linzen tot het dragen van rode lingerie… Welke onmisbare rituelen hebben Italianen om het nieuwe jaar te verwelkomen? In deze workshop ervaar je de bijzonderheden rond de Italiaanse jaarwisseling.

Heb je vragen of opmerkingen, laat het ons weten via:
info@volksuniversiteitdenhaag.nl

 

 

 

//-->