Bier - historie, heden en smaak

Cursusnummer: 16-2341

Bier is tegenwoordig een product van creativiteit en finesses. Het bestaat in een enorme diversiteit aan soorten, kleuren, smaken en sterktes. Die vloeien letterlijk voort uit een rijke wereldgeschiedenis. In deze cursus krijgt u daar een verhelderend overzicht van, in woord, beeld én in bier.

Wat is bier eigenlijk? Hoe wordt het gemaakt? Waar komt het vandaan? En waarom is bier belangrijk geweest voor mens en economie? Daarover gaat de eerste bijeenkomst, die ook begrippen belicht als pils, trappistenbier, ale en craft beer. De tweede bijeenkomst ontvouwt de boeiende historie van ons Nederlandse bier, van de middeleeuwen tot de Industriële Revolutie. Reken op enkele verrassingen! In de derde bijeenkomst staat het hedendaagse bier centraal, een feest van smaak en innovatie voor iedereen. Wat is er waar te vinden? En hoe schenkt en drinkt u dat?

U krijgt handige websites en informatie aangereikt, alsmede tips voor boeken en bierlocaties. Per bijeenkomst proeft u drie bieren (uit een proefglas), waaronder één regionaal product. Daarmee ervaart u letterlijk de geuren, kleuren en smaken van het cursusverhaal. Tijdens een afsluitende stadswandeling (op zaterdag) ziet u Den Haag met andere ogen: van het eerste bierverleden tot het heden, inclusief bezoek aan een brouwerij.

De kosten van de proefbieren van de drie bijeenkomsten zijn inbegrepen in de cursusprijs.

Meer informatie: 
  • Deze activiteit gaat niet door.
  • Vanaf donderdag 23 maart 2017 van 19:30 uur tot 21:30 uur
  • 4 lessen van 2 uur (Let op, wisselende gegevens per les. Klik hier!)
  • Prijs: € 84,00 plus € 15,00 materiaalkosten.
  • Docent: Dhr. M. (Marco) Daane (klik hier voor meer informatie)
  • Locatie: Zandvliet College (klik hier voor de adres gegevens)