Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-2751

Cursus Photoshop - Mijn workflow

Cursus Photoshop - Mijn workflow
Cursuscode: 22-2751

'De eigenlijke foto wordt pas gemaakt in de donkere kamer’ Dat vonden wij vroeger en eigenlijk is dat nog steeds zo. Niet iedereen was in het bezit van een doka, toch werd iedere foto bewerkt, maar dan bij de fotograaf. Zo kon het gebeuren dat je van hetzelfde negatief 3 verschillende afdrukken terugkreeg. 

Nu we digitaal fotograferen ligt het bewerken wel in ieders bereik en kan je de foto verbeteren, zoals we dat vroeger in de doka ook al deden. Ik noem dit geen bewerken, maar verwerken.

In deze cursus werken we volgens de workflow van de docent. Na deze cursus kun je de foto optimaal verwerken, zoals kleur- en contrastbeheer, verscherpen, selecteren, lay-out, afdrukken en plaatsen op internet. Maar ook bewerken, zoals het toepassen van filters, retoucheren, beeld verwijderen en toevoegen. We beginnen met het RAW-format en gaan werken in lagen met maskers.

In de cursus laat ik middels een beamer zien, hoe je met Adobe Photoshop om moet gaan. Thuis probeer je het geleerde uit, reken op minimaal een dagdeel. Ik ga ervan uit dat je in het bezit bent van Adobe Photoshop. We werken met het amateurprogramma Adobe Photoshop Elements. Je kunt de cursus volgen met een professionele Photoshopversie zoals Adobe Photoshop CC, in dat geval zal je meer zelf uit moeten zoeken, omdat het soms net even anders werkt. De basisprincipes zijn voor elk Adobe Photoshop programma hetzelfde. 

Eerste les meenemen: 15 Euro voor de syllabus.

Heb je nog geen Adobe Photoshopprogramma, dan kun je Elements voor ongeveer 100 Euro aanschaffen.

Woensdag 28 september 2022
8 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 220,00
Dhr. M.J. (Marco) de Groot
19:30 - 21:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J. (Marco) de Groot
M.J. (Marco) de Groot
Fotograaf is een prachtig beroep, maar ik vind het eigenlijk nog mooier om mijn passie voor fotografie over te brengen op anderen. En dat doe ik al sinds 1989 voor mijn eigen bedrijf ‘Oog in het zeil’ (https://ooginhetzeil.com/) De naam geeft precies aan wat naar mijn visie de functie van een docent is. Ik houd een oogje in het zeil tijdens het leerproces van mijn cursisten. Gedurende 25 jaar was ik professioneel fotograaf in de richting autonome kunstfotografie. Na 25 jaar werd het tijd om iets anders te doen. Overdag maak ik meubels voor mijn bedrijf ‘Lijfhout’ (https://lijfhout.nl/) En omdat ik het les geven en het enthousiasme van de cursisten niet kan missen blijf ik in de avonden les geven. Ik houd een oogje in het zeil.
//-->