Fotografie-basiscursus (om de week)

Gedurende de afgelopen eeuw is fotografie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze samenleving. Zij wordt nu ook erkend als onafhankelijke kunstvorm. Met miljoenen camera’s over de wereld verspreid is fotografie in 150 jaar al aardig gemeengoed geworden.
In het dagelijks leven kan de vakantie- of hobbyfotograaf echter nog wel eens op flinke technische of artistieke problemen stuiten, die het plezier in fotografie aardig kunnen bederven.
De Volksuniversiteit biedt hiervoor dan ook een aantal cursussen, elk met zijn specifieke benadering van de - al dan niet beginnende - amateurfotograaf. Dus, bezit u een camera en bent u niet tevreden over de resultaten, of wilde u zich altijd al verder verdiepen in de boeiende wereld van de fotografie, aarzel dan niet, maar schrijf u in!

Fotografie voor beginners
Bedoeld voor diegenen die over een digitale (spiegelreflex-)camera beschikken (met de mogelijkheid tot handmatige instellingen), en meer willen weten over de technische en artistieke aspecten van het fotograferen. Alle onderstaande beginnerscursussen besteden aandacht aan zaken als cameratechniek (sluitertijd en diafragma), gebruik van objectieven, lichtmeting, CCD’s, verlichting en compositie.

Aanvullende kosten (o.a. printerpapier): ca. € 10,-.

Deelnemers aan deze cursus wordt verzocht hun camera en een door hen gemaakte goede foto op usb-stick mee te brengen naar de eerste les.

Woensdag 22 september 2021
8 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. M.J. (Marco) de Groot
Inschrijving nog open >
M.J. (Marco) de Groot
Fotograaf is een prachtig beroep, maar ik vind het eigenlijk nog mooier om mijn passie voor fotografie over te brengen op anderen. En dat doe ik al sinds 1989 voor mijn eigen bedrijf ‘Oog in het zeil’ (https://ooginhetzeil.com/)De naam geeft precies aan wat naar mijn visie de functie van een docent is. Ik houd een oogje in het zeil tijdens het leerproces van mijn cursisten. Gedurende 25 jaar was ik professioneel fotograaf in de richting autonome kunstfotografie. Na 25 jaar werd het tijd om iets anders te doen. Overdag maak ik meubels voor mijn bedrijf ‘Lijfhout’ (https://lijfhout.nl/) En omdat ik het les geven en het enthousiasme van de cursisten niet kan missen blijf ik in de avonden les geven. Ik houd een oogje in het zeil.