Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-2591

Cursus COM-X-YRSELF

Cursus COM-X-YRSELF
Cursuscode: 22-2591

Strip, onder de noemer graphic novel, is inmiddels al lang geen medium meer waarvan de lezer zich voor hoeft te schamen. Van diepgaand autobiografisch tot historisch-informatief, van journalistiek tot magisch-realisme, elk genre en elke aanpak uit de literatuur is vertegenwoordigd. Met de toegevoegde waarde van een visualisering die even breed kan zijn als de gehele geschiedenis van de beeldende kunst zelf: alles is mogelijk!

Maar is het ook te leren?

Natuurlijk! Tijdens Com-X-Yourself leer je, zonder je een specifieke stijl eigen te moeten maken, te communiceren met tekst en beeld. Het gaat er niet om, zo 'professioneel' mogelijk te tekenen, maar om te ontdekken wat je eigen hand kan en wil. Je leert beeldend te denken, de afstand tussen gedachte en hand te verkleinen. Zo ontdek je dat strip eigenlijk helemaal geen medium is, maar een methode, die iedereen, ongeacht zijn of haar niveau van tekenvaardigheid, kan gebruiken om de wereld om zich heen èn de wereld die men in zich draagt, samen vorm te geven: vertellen en verbeelden tegelijk.

We beginnen met oefeningen die ons vertrouwd maken met elkaar en met ons eigen handschrift. In de loop van de lessen worden daar nieuwe technieken (strategieën, mogelijkheden) aan toegevoegd; je krijgt ook licht huiswerk waarvan we de resultaten samen bespreken en in de les verder uitwerken. We sluiten af met een stimulerende, uitdagende eindopdracht.

Voor deze cursus is geen voorkennis nodig. Wat je meeneemt: een eenvoudig, gelinieerd A4-schrift, 2b potlood, ballpoint of fineliner, kleurpotloden.

Zaterdag 24 september 2022
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Dhr. I. (Ibrahim) Ineke
10:00 - 12:00
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
I. (Ibrahim) Ineke
I. (Ibrahim) Ineke
Ibrahim R. Ineke (Den Haag, 1976) is beeldend kunstenaar, auteur & striptekenaar. In Nederland worden zijn strips uitgegeven door Sherpa Uitgevers.
//-->