Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 22-2562

Cursus tekenen en schilderen met acrylverf - beginners

Cursus tekenen en schilderen met acrylverf - beginners
Cursuscode: 22-2562

De cursus bestaat uit twaalf lessen van 2,5 uur op dinsdagavond. Ik wil u anders leren kijken naar de omgeving, zodat u na verloop van tijd ook een eigen interpretatie van de werkelijkheid durft weer te geven. Onderwerpen kunnen zijn: interieur, exterieur, het stilleven, de mens.

In de eerste twee lessen worden voorwerpen getekend met licht en schaduw. In de lessen daarna komt kleur aan de orde bij het verfgebruik en het verf mengen (kleurencirkel van J. Itten). Verder besteden we aandacht aan  compositie, perspectief en aan het herkennen van technieken in de schilderkunst. 

In les 6 en 7 mag u kiezen voor een bepaald materiaal, thema of inspiratiebron (bijvoorbeeld imiteren van een stukje van een kunstwerk). In de drie lessen daarna komt het thema Mens in beeld. Vanaf de basis oefent u het portret tekenen en de hele mensfiguur in verschillende houdingen. Tijdens de laatste twee lessen is het onderwerp en techniek weer naar eigen keuze.

Regelmatig bekijken we gezamenlijk wat er die avond is gemaakt.
Er is helaas geen opslag mogelijkheid bij het tekenlokaal.

Voor meer informatie over de lesinhoud kunt u een mail sturen naar de docente: pathoukes@gmail.com
Meer informatie over de docente kunt op vinden op https://www.pathoukes.nl/ .

Woensdag 28 september 2022
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 413,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. P. (Pat) Houkes
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
P. (Pat) Houkes
P. (Pat) Houkes
Pat Houkes is zelfstandig beeldend kunstenaar en heeft langdurige ervaring als docente kunstvakken. Opgeleid aan de KABK en daarna nog een jaar aan de HKU, maakt zij in haar atelier in Den Haag tekeningen, schilderijen, collages, objecten en installaties. Ook werkt zij graag aan kunst in opdracht, is lid van de Haagse Kunstkring en van Kadmium Delft. Haar exposities in binnen- en buitenland zijn talrijk. Meer informatie is te vinden op www.pathoukes.nl of www.pathoukes.com
//-->