Cursus tekenen en schilderen (met acrylverf) voor beginners en (half-)gevorderden

De cursus bestaat uit twaalf lessen van 2,5 uur op woensdagavond. Het doel is: anders leren kijken naar je omgeving. En ook: het durven weergeven van ideeën en eigen interpretatie van de werkelijkheid.  In de eerste lessen zijn we aan het tekenen. Onderwerpen zijn zoal: interieur, exterieur, het stilleven. We besteden aandacht aan materiaalverkenning, kleur, compositie, perspectief en aan het herkennen van allerlei technieken.

In de serie lessen daarna komt het thema De mens in beeld. Vanaf de basis oefent u met potlood en penseel verschillende houdingen en ook het portret tekenen en schilderen komt aan bod. Tijdens de overige lessen is het onderwerp naar eigen keuze. Er zijn wel instructiemomenten: over materiaal, techniek of achtergrond (kunstbeschouwing). De docente speelt zo veel mogelijk in op wensen van de cursisten en op het niveau van dat moment.

De cursusprijs is exclusief materiaal. Tijdens de eerste les wordt een lijstje van materialen besproken. In elke les is ruimte voor een korte pauze. Als u gewend bent aan een ezel te werken, raad ik u aan om een (lichte) veldezel mee te nemen. Er is geen opslagruimte bij dit schoollokaal.

Het bekijken van elkaars werk kan alleen met inachtneming van de regels in het lokaal: met onderlinge afstand van 1,5 meter en/of gebruik van mondkapjes.

zelfportret op de rug gezien - mia westerhof

Voor meer informatie over de lesinhoud kunt u een mail sturen naar de docente: pathoukes@gmail.com
Meer informatie over de docente kunt op vinden op https://www.pathoukes.nl/ .

Donderdag 29 september 2022
12 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 09:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 413,00 Betaling in 2 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. P. (Pat) Houkes
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
P. (Pat) Houkes
Pat Houkes is zelfstandig beeldend kunstenaar en heeft langdurige ervaring als docente kunstvakken. Opgeleid aan de KABK en daarna nog een jaar aan de HKU, maakt zij in haar atelier in Den Haag tekeningen, schilderijen, collages, objecten en installaties. Ook werkt zij graag aan kunst in opdracht, is lid van de Haagse Kunstkring en van Kadmium Delft. Haar exposities in binnen- en buitenland zijn talrijk. Meer informatie is te vinden op www.pathoukes.nl of www.pathoukes.com