Cursusnummer:
23-2052

Lezing - Breekbaar glas

Lezing - Breekbaar glas

Breekbaar glas

In de bronstijd ontdekte de inwoners van het Nabije Oosten dat je van zand, kalksteen en soda een nieuw materiaal kon maken: glas. Vanaf 3500 jaar geleden maakten zij van dit nieuwe materiaal met veel moeite sieraden en kleine flesjes. De Egyptenaren leerden ook met dit bijzondere materiaal werken en van hen horen we dat het heel kostbaar was. Glas werd pas goedkoper, toen men het in de eerste eeuw v.Chr. leerde blazen. Sinds die tijd maakten de Romeinen grote flessen en zelfs urnen van glas. 

Het prachtige glazen vaatwerk en de mooie sieraden van glas, die in de oudheid gemaakt werden, staan centraal in deze lezing.
Aan het eind van de lezing laat ik zie hoe in deze tijd glas gemaakt wordt. Het is mogelijk om glas aan elkaar te laten smelten in een magnetron met behulp van een hotpot, glasfusing geheten. Ik zal voorbeelden van mijn eigen glasfusingwerk meenemen.

* Wanneer je lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvang je 10% korting op deze lezing. Vermeld je lidmaatschapsnummer onderaan op het inschrijfformulier in het vakje 'Pasnummer'; de korting wordt dan automatisch verwerkt.

  • 1 lezing van 2 uur Toon details
    • 1: vrijdag 8 dec 2023 - 14:00 – Centrale Bibliotheek – Dok B - 4e etage
  • Schrijf je op tijd in. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen bepalen we of de cursus op de genoemde datum kan starten.
  • € 17,00
  • drs. Diana de Wild
  • Centrale Bibliotheek Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm