Cursusnummer:
23-2071

Lezing - Het schilderleven van David Hockney

Lezing - Het schilderleven van David Hockney

Het schilderleven van David Hockney 
 
David Hockney is een schilder die in de start van zijn carrière bewust tegen de wind in koos voor de figuratie met onderwerpen uit zijn eigen leven. Hockney werd daarna vooral bekend met zijn fel gekleurde landschappen en portretten, maar heeft daarnaast een heel divers oeuvre opgebouwd met opera decors, reproducerende technieken zoals lithografie, video en zijn experimenten met de fotografie.
Vanaf 2006 is hij ook plein air gaan schilderen waarbij je kunt genieten van hoe zijn virtuoze schilderhand de natuur voor ons vertaalt in verf. Kort daarna stortte hij zich op het tekenen en schilderen op de iPad die in series grote prints de toeschouwer omringen met het verstrijken van de seizoenen.
Na zijn tentoonstelling in het Van Gogh Museum in 2019 was er tot begin 2023 een interessante tentoonstelling met Hockney in het Teylers Museum in Haarlem over ‘de kunst van het uitbeelden’ en zijn stellingen over kunst en de manier waarop we zien, wat maar weer eens aantoont dat Hockney een van de meest inventieve en intellectueel rusteloze schilders is van deze tijd.

  • 1 lezing van 2 uur Toon details
    • 1: dinsdag 19 sep 2023 - 19:30 – Zandvliet Lyceum – 3.12
  • € 20,00
  • drs. Johan Holtrop
  • Zandvliet Lyceum Toon adres-info
Startdatum
Lesvorm