Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2406

Introductiecursus Big data

Introductiecursus Big data
Cursuscode: 18-2406

In deze cursus gaan we gaan in op het belang van (big) data voor de maatschappij en voor het bedrijfsleven. Daarbij passeren allerlei thema’s die direct of indirect met het containerbegrip ‘Big data’ te maken hebben de revue. Wat is ‘machine learning’ en wat is een ‘neuraal netwerk’? En waarin onderscheiden deze technieken zich van traditionele softwareprogramma’s? Hoe kun je die grote hoeveelheden gegevens doorzoekbaar maken en omzetten in kennis die ons (meer-)waarde verschaft. Wat doen supermarkten en retailers met de data die ze van ons verzamelen via al die klantenkaarten in uw portemonnee? En waarom bieden de grote techbedrijven hun producten ‘gratis’ aan? Gratis? Nee, als iets gratis is dan bent u het product! Data is immers het nieuwe goud… 

Deze introductiecursus ‘Big data’ is voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp ‘Big data’ en datamining en behandelt deze onderwerpen vooral op conceptueel (en niet op technisch) niveau. Voorkennis is niet vereist.

Woensdag 19 juni 2019
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 68,00
Dhr. MEd. H. (Hugo) Benne
19:30 - 21:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
MEd. H. (Hugo) Benne
MEd. H. (Hugo) Benne
Hugo Benne is een ervaren allround informatie- en mediaprofessional die al ruim 25 jaar actief is in uiteenlopende functies (trainer, customer support engineer, adviseur documentaire informatievoorziening, projectleider, applicatiebeheerder etc.) binnen de sectoren onderwijs, (semi-) overheid en het bedrijfsleven. De laatste jaren werkt hij als HBO-ICT docent op de Haagse Hogeschool. Daarnaast is hij zelfstandig ondernemer en verzorgt hij trainingen voor o.a. de Volksuniversiteit Den Haag.