Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2542

Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden
Cursuscode: 19-2542

Tijdens deze cursus edelsmeden leer je sieraden maken naar eigen ontwerp. Door middel van zagen, vijlen, solderen en steen zetten worden de belangrijkste basistechnieken geleerd. En maak je al gauw een zilveren ring met een edelsteen. Er is aandacht voor het bedenken van een ontwerp. Maar ook andere technieken komen aan bod, zoals bijvoorbeeld gieten en het maken van verschillende zettingen voor edelstenen. 

Daarnaast is er de mogelijkheid om te leren emailleren met keuze uit verschillende moderne technieken. Er is gelegenheid om grafisch te werken of om te leren schilderen op emaille. 

Een mooie mogelijkheid is om edelsmeden en emailleren te combineren. Je leert dan om je zelfgemaakte sieraad te emailleren. 

De docent kan in de cursus ook de meer gevorderde cursist voldoende uitdaging bieden. 

Ook kan de beroeps goudsmid worden begeleid om de emaille techniek aan te leren.

edelsmeden Den Haag

Materiaal is aan te schaffen bij de docent.

Donderdag 6 februari 2020
15 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 410,00 Betaling in 4 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Mw. A.M. (Anne-Marie) Huf
19:30 - 22:00
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.M. (Anne-Marie) Huf
A.M. (Anne-Marie) Huf
Mijn hele leven heb ik interesse gehad in sieraden.
In 1994 besloot ik om te leren edelsmeden als hobby en daarna heb ik een opleiding goudsmeden gevolgd aan de Vakschool Schoonhoven. Ik ben geïnteresseerd in de Art Nouveau periode en met name de sieraden van René Lalique vind ik heel bijzonder. Dit heeft me ertoe gebracht om in 2003 te gaan emailleren. Ik heb van verschillende goede emailleurs les gehad zoals Phil Barnes in Engeland en Adreu Vilassis in Barcelona. Verder bouw ik ervaring op door veel te werken en te experimenteren. In mijn werk zie je de invloeden terug van de Art Nouveau, de Chinese en Japanse toegepaste kunst.
 
 Ik ben lid van de vereniging van Nederlandse Emailleurs. Hierdoor heb ik contact met emailleurs in binnen en buitenland, zodat ik altijd mogelijkheden heb om bij te leren en mijn kennis te vergroten. Ook doe ik regelmatig mee met exposities.
 Ik vind het belangrijk om de creativiteit van de cursist uit te dagen, zodat er een persoonlijk en verrassend werk ontstaat.