Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2546

Cursus Edelsmeden

Cursus Edelsmeden
Cursuscode: 19-2546

Tijdens deze cursus edelsmeden van 5 lessen maak je zelf een zilveren ring. 

Je hebt de keuze uit het maken van een moderne zilveren ring of een ring met een edelsteen. 

Je maakt kennis met de belangrijkste technieken van het edelsmeden zoals zagen, vijlen, solderen en steen zetten. Stap voor stap wordt je begeleid bij het maken van je eigen zilveren ring. 

Heb je al eens een cursus edelsmeden gedaan? Dan kun je jezelf verder ontwikkelen en maak je een sieraad naar eigen idee of ontwerp.


korte cursus edelsmeden

Bijkomende materiaalkosten (te voldoen aan de docent): 27,50 euro

Zaterdag 7 maart 2020
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 137,00
Mw. A.M. (Anne-Marie) Huf
10:00 - 12:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A.M. (Anne-Marie) Huf
A.M. (Anne-Marie) Huf
Mijn hele leven heb ik interesse gehad in sieraden.
In 1994 besloot ik om te leren edelsmeden als hobby en daarna heb ik een opleiding goudsmeden gevolgd aan de Vakschool Schoonhoven. Ik ben geïnteresseerd in de Art Nouveau periode en met name de sieraden van René Lalique vind ik heel bijzonder. Dit heeft me ertoe gebracht om in 2003 te gaan emailleren. Ik heb van verschillende goede emailleurs les gehad zoals Phil Barnes in Engeland en Adreu Vilassis in Barcelona. Verder bouw ik ervaring op door veel te werken en te experimenteren. In mijn werk zie je de invloeden terug van de Art Nouveau, de Chinese en Japanse toegepaste kunst.
 
 Ik ben lid van de vereniging van Nederlandse Emailleurs. Hierdoor heb ik contact met emailleurs in binnen en buitenland, zodat ik altijd mogelijkheden heb om bij te leren en mijn kennis te vergroten. Ook doe ik regelmatig mee met exposities.
 Ik vind het belangrijk om de creativiteit van de cursist uit te dagen, zodat er een persoonlijk en verrassend werk ontstaat.