Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-2712

Fotografie-basiscursus (om de week)

Fotografie-basiscursus (om de week)
Cursuscode: 20-2712

Gedurende de afgelopen eeuw is fotografie een steeds belangrijkere rol gaan spelen in onze samenleving. Zij wordt nu ook erkend als onafhankelijke kunstvorm. Met miljoenen camera’s over de wereld verspreid is fotografie in 150 jaar al aardig gemeengoed geworden.
In het dagelijks leven kan de vakantie- of hobbyfotograaf echter nog wel eens op flinke technische of artistieke problemen stuiten, die het plezier in fotografie aardig kunnen bederven.
De Volksuniversiteit biedt hiervoor dan ook een aantal cursussen, elk met zijn specifieke benadering van de - al dan niet beginnende - amateurfotograaf. Dus, bezit u een camera en bent u niet tevreden over de resultaten, of wilde u zich altijd al verder verdiepen in de boeiende wereld van de fotografie, aarzel dan niet, maar schrijf u in!

Fotografie voor beginners
Bedoeld voor diegenen die over een digitale (spiegelreflex-)camera beschikken (met de mogelijkheid tot handmatige instellingen), en meer willen weten over de technische en artistieke aspecten van het fotograferen. Alle onderstaande beginnerscursussen besteden aandacht aan zaken als cameratechniek (sluitertijd en diafragma), gebruik van objectieven, lichtmeting, CCD’s, verlichting en compositie.

Aanvullende kosten (o.a. printerpapier): ca. € 10,-.

Deelnemers aan deze cursus wordt verzocht hun camera en een door hen gemaakte goede foto op usb-stick mee te brengen naar de eerste les.

Woensdag 17 maart 2021
8 lessen van 2,5 uur , elke 2 weken aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 254,00
Dhr. M.J. (Marco) de Groot
19:30 - 22:00
Locaties: Zandvliet Lyceum, Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M.J. (Marco) de Groot
M.J. (Marco) de Groot
Fotograferen is meer dan foto's maken alleen: het betekent letterlijk 'schrijven met licht'. Op de Volksuniversiteit geeft fotograaf Marco de Groot basis- en gevorderdencursussen fotografie en Photoshop. Met zijn multimedia-onderneming Marco-Fotografie verzorgt hij o.a. lichtontwerpen voor het theater, multimedia / audiovisuele diashows, fotografie-opdrachten en maakt hij autonoom werk. Meer informatie hierover vind je op marco-fotografie.nl