Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2671

Cursus Roman schrijven

Cursus Roman schrijven
Cursuscode: 19-2671

Misschien denk je er al een hele tijd aan om jouw verhaal vast te leggen maar weet je niet goed hoe te beginnen. Misschien is het een persoonlijk verhaal of een familieverhaal of is het helemaal fictie en wil je er een roman van maken. Het moet gewicht hebben, intrigerend zijn en op een mooie manier beschreven. Maar hoe begin je? Dan is de cursus roman schrijven iets voor jou! 

In deze zesweekse cursus leer je de creatieve en technische aspecten van het roman schrijven kennen.
We gaan in iedere les dieper in op wat het inhoudt om tot een manuscript en dus een boek te komen. Onderwerpen die we gaan bespreken zijn hoe je in detail een setting beschrijft, hoe je personages uitdiept en hoe je fascinerende dialogen schrijft. Hoe verweef je thema’s, hoe maak je een raamwerk van je verhaal en beschrijf je de plotwending.

We gaan naast theorie veel schrijven. Iedere cursist brengt zijn eigen idee en verhaal mee en werkt tijdens deze cursus aan het verdiepen van dit verhaal. Ook is er ruimte om elkaars verhalen te horen en om feedback aan elkaar te geven. In de cursus komt ook aan bod hoe je vervolgens je verhaal aanbiedt aan een groter publiek en wat voor jou de juiste stappen zijn.

cursus roman schrijven

Voor deze schrijfcursus heb je een laptop nodig of pen en papier en enorm veel zin om je boek te gaan vormgeven!

Woensdag 13 mei 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 20:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 167,00
Mw. K. (Karin) Ramaker
20:00 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
K. (Karin) Ramaker
K. (Karin) Ramaker
Karin Ramaker (1973) is auteur van non-fictie boeken Opkrabbelen, nadat je op je bek bent gegaan, Gewoon Single en Beter Bloggen via uitgeverij Scriptum en heeft afgelopen november 2019 haar debuutroman uitgegeven getiteld: Draagtijd. Ze is daarnaast (gast)docent creatief schrijven en bloggen en is zelfstandig pedagogisch werker bij gezinnen thuis. Ze woont in Den Haag en in haar vrije tijd schrijft ze via haar blog met-k.com