Workshop schrijven - Schatgraven in je achtertuin

Je wilde altijd al eens een verhaal schrijven?
Maar ja, hoe begin je nou met een verhaal?
En waar moet het dan over gaan?
En je hebt helemaal geen fantasie...

Als je dát denkt, kom dan eens een hele zaterdag ontdekken dat je wèl fantasie blijkt te hebben, dat een verhaal kan ontstaan vanuit flarden geheugen en gedachten. Uit scherven en brokjes materiaal die je alleen maar hoeft op te graven uit 'je eigen achtertuin' als het ware - want alle schrijven is autobiografisch, hoe onherkenbaar wellicht ook. Je maakt altijd gebruik van eigen ervaringen, van gebeurtenissen uit je omgeving of uit boeken die je leest of uit films, om op een verhaal te komen.

Door de gefaseerde opdrachten van de docent zul je ontdekken dat ook in jouw tuintje meer onder het gladde grasveldje verborgen ligt dan je denkt. En als je de aarde er afgeveegd hebt en als je de fragmenten aan elkaar hebt gepast, dan zie je hoe rijk aan schatten ook jij bent.

We beginnen met niks en het toeval, en we eindigen met een - aanzet tot - een verhaal.

Voor iedereen, beginners of gevorderden, want ieder schrijft op zijn eigen niveau, maar we werken met dezelfde aanjagers.

Zo ervaar je hoe het - en jouw eigen - schrijfproces werken kan.

Dat doen we 's ochtends met een schrijftraining waarin we zoeken naar het verhaalbegin, en 's middags gaan we daarmee verder aan de slag.

Deze workshop bestaat uit een ochtenddeel (10.00-12.30 uur) en een middagdeel (13.30-16.00 uur).

De lunch is niet inbegrepen. Lunchen is mogelijk in Café Zuid57.

Zaterdag 18 mei 2019
2 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. M.B. (Marijke Bruwin) Veening
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
M.B. (Marijke Bruwin) Veening
Marijke B Veening begon ooit in het onderwijs, switchte naar de kunstacademie in Den Haag en werkte daarna in Parijs en in Amsterdam in de mode, maar kwam ruim 20 jaar geleden toch weer terecht bij het lesgeven. Zij volgde literatuurwetenschap aan de Open Universiteit en ze deed daarnaast een opleiding tot bevoegd docent schrijven. Na jaren lesgeven bij het Koorenhuis in Den Haag en de SKVR in Rotterdam, beleeft zij nog steeds veel plezier aan het activeren van je fantasie en zij leert je en passant ook hoe je diverse schrijversgereedschappen kunt hanteren. De laatste tijd werkt ze vooral als schrijfcoach en geeft ze begeleiding bij ieders eigen schrijfproces, individueel of aan kleine groepjes.