Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2591

Sumi-e (Japans schilderen)

Sumi-e (Japans schilderen)
Cursuscode: 18-2591

Sumi-e komt voort uit het Chinese zwart/wit schilderen, het is een van de oudste kunstvormen. Tijdens deze zeer interessante cursus zal men vooral de basis leren en eenvoudige composities samenstellen op Japanse wijze. (Wabi Sabi principe, natuurlijke eenvoud, perfectie bestaat immers niet).

Ook is er aandacht voor het Chinees schilderen, indien er tijd over is (met kleur). Beide vormen zijn sterk verbonden met het Chinees Taoïsme en het Japanse Zen principe. Deze kunstvorm fungeert als de spiegel van de ziel en persoonlijkheid van de maker. Werken met pigmenten geeft namelijk atmosferische variaties en speelt in op emoties. Stap in, in deze fascinerende en exotische kunstvorm, een unicum in Nederland, en ontdek jezelf.


cursus sumi-e

De cursus is voor jong & oud, maar is bedoeld voor beginners. Deze cursus is heel gewijd aan bamboe. Een aanrader voor ieder die deze kunstvorm nog niet kent en voor mensen die ‘iets’ met de Oosterse filosofie hebben, tevens interessant voor schilders in andere disciplines. Maar vooral een leuke laagdrempelige beginnerscursus.

De eerste les is grotendeels gewijd aan de kennismaking met de juiste materialen.

Penselen kunnen uitsluitend via de docent aangeschaft worden (voorkom miskoop).
Let op! graag 4 weken vooraf te bestellen i.v.m levertijd.
Voor overige materialen zoals papier kunt u terecht bij Goedman Den Haag.

cursus sumi-e filmpje

Klik op het plaatje om een demonstratie te bekijken.

Donderdag 8 november 2018
6 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 179,00
Dhr. A. (Afaq) Saleem
19:00 - 21:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
A. (Afaq) Saleem
A. (Afaq) Saleem
Afaq Saleem (Aziatisch van oorsprong) is zeer bekwaam in deze kunstvorm en heeft internationaal geëxposeerd. Geniet goede bekendheid in vooral China, Japan & Taiwan. Sinds 2014 mag hij zich met trots tot werelds nummer 1 noemen op het gebied van de Kalligrafie en schilderkunst met een niet Chinese, Japanse of Koreaanse achtergrond. Zijn veelzijdigheid en het spiritualisme gecombineerd met zowel klassieke als moderne composities maakt zijn werk zeer bijzonder en uniek. Zie voor meer info: www.afaqsaleem.com