Cursuscode: 18-2021

Lezing plus film in Omniversum - America's Music

Cursuscode: 18-2021

LET OP: De online inschrijving voor deze activiteit is nu gesloten. Het is nog wel mogelijk om op de avond zelf een kaartje bij de kassa van Omniversum te kopen. (Het scannen van Ooievaarspassen is dan niet mogelijk.)

De Volksuniversiteit Den Haag biedt u in samenwerking met Omniversum regelmatig bijzondere combinaties aan van lezing en film met uiteenlopende onderwerpen. De lezingen worden gehouden in de filmzaal van Omniversum. Omniversum is een grootbeeldfilmtheater in Den Haag. Door een geavanceerde techniek worden de documentairefilms op een enorm koepelscherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit zorgt voor een prachtige beleving. De beleving wordt nog extra versterkt door een subliem geluidssysteem.

Dit najaar is er 1 avond ingepland:

donderdag 1 november: America's Music

Inloop vanaf 18.30 uur. De lezing begint om 19.15 uur en duurt ca. 45 minuten. Na een korte koffiepauze start om ca. 20.30 uur de film. Na afloop kunt u nog tot ca. 21.30 uur een drankje drinken. De prijs per lezing inclusief film bedraagt € 14,-.

Let op!
1. Op vertoon van uw deelnamebewijs ontvangt u aan de kassa een kaartje waarmee u toegang krijgt tot de zaal. U mag het bewijs van deelname printen, maar u mag het mailbericht ook op uw mobiele telefoon laten zien.
2. De Ooievaarspaskorting kan niet verrekend worden aan de kassa van Omniversum, dit kan alleen aan de balie van de Volksuniversiteit.

film - America's Music

America’s Music neemt je mee op een muzikale reis dwars door Amerika. Muziek speelt bij veel mensen een grote rol in het leven. Achtergrondmuziek in huis, muziek op de telefoon terwijl je wacht op de bus, of muziek wanneer je in de disco staat en waar je goed op kunt dansen. Muziek verblijdt en verbindt ons op manieren zoals niets anders dat kan. In de nieuwe grootbeeldfilm America’s Music volgt singer-songwriter Aloe Blacc, bekend van zijn hits Hello World en Wake me up, de voetsporen van Louis Armstrong in een muzikale roadtrip langs Amerikaanse steden.

Tijdens deze reis verkennen we onder andere de jazz in New Orleans, de blues in Chicago en de Motown-muziek in Detroit. Tot slot maken we een omweg via Nashville voor de countrymuziek en Memphis voor de rock ’n roll. Uiteraard ontbreken de Cubaanse invloeden in Florida niet. Een swingende reis door de geschiedenis van de Amerikaanse muziek.

Klik hieronder om de trailer te bekijken.

trailer America's Music

Lezing - America's Music

De film wordt ingeleid met een lezing van de Haagse Amerika-deskundige Willem Post

Donderdag 1 november 2018
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Dhr. drs. W. (Willem) Post
Locatie: Omniversum (klik hier voor de adres gegevens)
drs. W. (Willem) Post
Willem Post is Amerika-deskundige, historicus en publicist. Hij studeerde (Amerikaanse) geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL). In de media is Post de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma???s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL.