Cursuscode: 19-2021

Lezing plus film in Omniversum - Apollo 11: First Steps

Cursuscode: 19-2021

De Volksuniversiteit Den Haag biedt u in samenwerking met Omniversum regelmatig bijzondere combinaties aan van lezing en film met uiteenlopende onderwerpen. De lezingen worden gehouden in de filmzaal van Omniversum. Omniversum is een grootbeeldfilmtheater in Den Haag. Door een geavanceerde techniek worden de documentairefilms op een enorm koepelscherm geprojecteerd. Het scherm heeft de vorm van een halve bol en loopt half rondom het publiek. Dit zorgt voor een prachtige beleving. De beleving wordt nog extra versterkt door een subliem geluidssysteem.

Dit najaar is er 1 avond ingepland:

donderdag 7 november: Apollo 11

Inloop vanaf 18.30 uur. De lezing begint om 19.15 uur en duurt ca. 45 minuten. Na een korte pauze start om ca. 20.15 uur de film. Na afloop kunt u nog tot ca. 21.30 uur een drankje drinken. De prijs per lezing inclusief film bedraagt € 15,-.

Let op!
1. Op vertoon van uw deelnamebewijs ontvangt u aan de kassa een kaartje waarmee u toegang krijgt tot de zaal. U mag het bewijs van deelname printen, maar u mag het mailbericht ook op uw mobiele telefoon laten zien.
2. De Ooievaarspaskorting kan niet verrekend worden aan de kassa van Omniversum, dit kan alleen aan de balie van de Volksuniversiteit.

film - Apollo 11: First Steps

Vijftig jaar geleden zette Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan. Wie kent zijn legendarische woorden niet: “That’s one small step for a man, a giant leap for mankind.” De film Apollo 11 van regisseur Todd Douglas Miller en producent Statement Pictures laat je die eerste bemande maanreis, een van de grootste menselijke prestaties uit de geschiedenis, opnieuw beleven.
De documentaire op IMAX-formaat maakt alleen gebruik van origineel beeldmateriaal en geluid, recent ontdekt in de kluizen van NASA. Daardoor krijg je het gevoel dat je zelf aanwezig bent bij de missie uit 1969 die de astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin en Michael Collins naar de maan voerde. Apollo 11 neemt je in 50 minuten mee naar het hart van deze uitzonderlijke wetenschappelijke en menselijke onderneming. Je voelt de spanning in de laatste weken van de voorbereiding, bij de lancering, de landing en de terugkeer op aarde. Op het 840 m² grote scherm van Omniversum, uitgerust met 36 luidsprekers, zeskanaals digitaal geluid en zes subwoofers voor voelbaar lage tonen,  een onvergetelijke en aangrijpende, historische belevenis.

Let op: Taal is Engels, er is geen ondertiteling. Er is gebruik gemaakt van de originele geluidsopname uit 1969.

Klik hieronder om de trailer te bekijken.

trailer Apollo 11

Lezing - Apollo 11

De film wordt ingeleid met een lezing van fotograaf en sterrenkundige Ernst Molenaar.

Donderdag 7 november 2019
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 19:00
Dhr. E.J.A. (Ernst) Molenaar
Locatie: Omniversum (klik hier voor de adresgegevens)
E.J.A. (Ernst) Molenaar
Meer informatie over de docent en een routebeschrijving naar de studio vindt u op http://www.photograph-x.nl/.