Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-2053

Lezing - De Odyssee

Lezing - De Odyssee
Cursuscode: 20-2053

De Odyssee

Het beroemdste reisverhaal uit de oudheid is het verhaal van de held Odysseus. Nadat hij tien jaar in de Trojaanse oorlog had gevochten, probeerde hij weer thuis te komen bij zijn vrouw Penelope. Hij werd tegengewerkt door Poseidon, de god van de zee. Dat de god van de zee tegen hem was, was lastig: het paleis van Odysseus stond op het eiland Ithaka en de held moest daarom de zee oversteken. Zijn reis duurde uiteindelijk tien jaar. Hij kwam vreselijke monsters, sirenen en prachtige godinnen tegen, voordat hij weer voet zette op Ithaka. Eenmaal terug moest hij ook nog de vrijers uitschakelen, die met zijn vrouw wilden trouwen. Dat het uiteindelijk allemaal goed afloopt, is de te lezen in één van de oudste Griekse gedichten die we kennen: de Odyssee van Homeros. 

Tijdens deze lezing wordt het verhaal van de Odyssee vertelt met behulp van de prachtige afbeeldingen die sinds de oudheid van dit verhaal gemaakt zijn.  

odyssee

 

* Als u lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvangt u € 2,00 korting en betaalt u € 10,00 voor deze lezing. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

 

Vrijdag 20 november 2020
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Prijs: € 12,00
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
14:00 - 16:00
Locatie: Centrale Bibliotheek (klik hier voor de adresgegevens)
Aanmelden wachtlijst >
drs. D. (Diana) de Wild
drs. D. (Diana) de Wild
"Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema???s uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten."