Cursuscode: 20-2057

Lezing - De Olympische Spelen in de oudheid

Cursuscode: 20-2057

De Olympische Spelen, de belangrijkste sportwedstrijd van deze tijd, behoren tot de bekendste erfenissen van het oude Griekenland. Een overwinning in deze wedstrijd leverde toen net als nu veel prestige (en geld!) op. Er zijn echter ook veel verschillen tussen de Spelen toen en nu: de oude atletische wedstrijden maakten deel uit van een religieus feest, het motto ‘meedoen is belangrijker dan winnen’ zou de oude Grieken zeer vreemd in de oren geklonken hebben. Daarnaast vallen er in de moderne tijd geen doden meer tijdens de wedstrijden.

In deze lezing brengen we met behulp van dia’s een bezoek aan Olympia, het heiligdom waar méér dan 1000 jaar lang gestreden werd om een krans van olijftakken. Zelfs ruim 1500 jaar nadat de laatste oude Olympische Spelen gehouden werden, zijn de verhalen erover nog steeds het beluisteren waard.

olypische spelen in de oudheid

* Als u lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvangt u € 2,00 korting en betaalt u € 10,00 voor deze lezing. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Vrijdag 26 maart 2021
1 lezing van 2 uur aanvangstijd 14:00
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
Locatie: Centrale Bibliotheek (klik hier voor de adresgegevens)
drs. D. (Diana) de Wild
"Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema???s uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten."