Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2087

Lezing - Nederland Bauhaus

Lezing - Nederland Bauhaus
Cursuscode: 18-2087

In 2019 is het precies honderd jaar geleden dat Bauhaus werd opgericht, tussen 1919 en 1933 een vernieuwende kunst- en ontwerpschool in Duitsland. Het Rotterdamse Museum Boijmans Van Beuningen presenteert daarom vanaf 9 februari een rijke jubileumexpositie en toont hierin de Nederlandse kant van Bauhaus. 

Rotterdam was in de jaren tussen de beide wereldoorlogen de stad waar het modernisme het meest prominent tot uitdrukking kwam in de architectuur en vormgeving. Voor deze tentoonstelling wordt de eigen collectie van het museum aangevuld met bruiklenen uit binnen- en buitenland. Aan de hand van kunstwerken, meubels, keramiek, textiel, gebruiksvoorwerpen, foto’s, typografie en architectuur wordt de inspirerende relatie tussen Nederland en het Bauhaus zichtbaar gemaakt. 

lezing Nederland - Bauhaus

Donderdag 11 april 2019
1 les van 2 uur aanvangstijd 20:00
Prijs: € 13,95
Dhr. T.L. (Hoo Man) Chan
20:00 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
T.L. (Hoo Man) Chan
T.L. (Hoo Man) Chan
Hoo Man Chan M.A. (1972) is cultuurhistoricus en werkt als docent en spreker bij meerdere grote musea in Den Haag en Rotterdam. Meer informatie over hem vindt u op: www.hoomanchan.nl Hoo Man is daarnaast ook Italiaanse taaldocent bij de Volksuniversiteit. Al meer dan 10 jaren heeft hij bij meerdere instanties Italiaans gegeven met veel plezier, levendigheid en toewijding. Op de volksuniversiteit van Den Haag geeft hij in het nieuwe seizoen Italiaans op vrijdag, op Zuid57. Ciao a tutti!