Cursuscode: 18-2085

Lezing - Utrecht, Caravaggio en Europa

Cursuscode: 18-2085

Een van de kerncollecties van het Centraal Museum Utrecht wordt gevormd door de Utrechtse Caravaggisten. Vanaf najaar 2018 toont het museum een bijzonder overzicht dat inzicht zal bieden in de wijze waarop de drie Utrechtse schilders Gerard van Honthorst, Dirck van Baburen en Hendrick ter Brugghen tijdens hun reizen naar Rome begin 17e-eeuw werden beïnvloed door Caravaggio. Het mooiste werk van de Utrechters wordt omlijst met dat van hun Italiaanse, Franse, Spaanse en Vlaamse collega's. In totaal zijn 70 werken te zien, waarvan 48 schilderijen afkomstig uit internationale collecties - met als hoogtepunt "De graflegging" van Caravaggio uit de Vaticaanse musea.

lezing Caravaggio

Donderdag 10 januari 2019
1 les van 2 uur aanvangstijd 20:00
Dhr. T.L. (Hoo Man) Chan
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
T.L. (Hoo Man) Chan
Hoo Man Chan M.A. (1972) is cultuurhistoricus en werkt als docent en spreker bij meerdere grote musea in Den Haag en Rotterdam. Meer informatie over hem vindt u op: www.hoomanchan.nl Hoo Man is daarnaast ook Italiaanse taaldocent bij de Volksuniversiteit. Al meer dan 10 jaren heeft hij bij meerdere instanties Italiaans gegeven met veel plezier, levendigheid en toewijding. Op de volksuniversiteit van Den Haag geeft hij in het nieuwe seizoen Italiaans op vrijdag, op Zuid57. Ciao a tutti!