Cursuscode: 20-2051

Lezingenserie - Romeinen langs de Rijn

Cursuscode: 20-2051

Vanaf het midden van de eerste eeuw n.Chr. vormde de Rijn in ons land de grens van het Romeinse Rijk. De Romeinen bouwden forten langs de rivier om hun grens te bewaken. In de forten woonden Romeinse soldaten, die afkomstig waren uit alle delen van het Romeinse Rijk. In fort Vechten woonde bijvoorbeeld een man, die geboren was in Algerije. Een Romeins soldaat was 20 tot 25 jaar in dienst. Hij mocht officieel niet trouwen, maar de meeste soldaten hadden wel een vrouw en kinderen. Zij woonden in dorpjes, die naast de forten lagen. Resten van de Romeinse forten en deze dorpjes zijn de afgelopen eeuw op veel plaatsen langs de Rijn opgegraven. Omdat de forten in behoorlijk natte gebieden lagen, zijn veel bijzondere vondsten bewaard gebleven, waaronder leren sandalen en houten kinderspeelgoed.

300 van deze vondsten zijn te zien op de tentoonstelling Romeinen langs de Rijn, die komend jaar in het Rijksmuseum van Oudheden te zien is.

Fort bij Vechten

* Als u lid bent van de Openbare Bibliotheek Den Haag, ontvangt u € 7,00 korting en betaalt u € 30,00 voor deze lezingenserie. Vermeld uw lidmaatschapsnummer bij de opmerkingen op het inschrijfformulier.

Vrijdag 30 oktober 2020
3 lezingen van 2 uur aanvangstijd 14:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. D. (Diana) de Wild
Locatie: Centrale Bibliotheek (klik hier voor de adresgegevens)
Cursus geannuleerd >
drs. D. (Diana) de Wild
"Mijn naam is Diana de Wild. Ik heb aan de Universiteit van Leiden klassieke en Egyptische archeologie gestudeerd. Vertellen over deze twee onderwerpen doe ik met veel plezier. Daarom geef ik sinds 1991 zowel rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden als cursussen en lezingen over thema???s uit de Griekse, Romeinse en Egyptische oudheid, o.a. bij volksuniversiteiten."