Cursus spreken in het openbaar (beginnersniveau)

“Als ik voor een groep mensen een praatje moet houden, word ik zo zenuwachtig. Ik krijg een boei, begin te stotteren en kan niet meer helder nadenken. Ik kan me niet meer herinneren wat ik wilde zeggen. Ik voel dan al die blikken op me gericht en dan gaat het niet meer... Ik zou zo graag willen dat ik me in zo’n situatie zeker zou voelen en met overtuiging mijn verhaal zou kunnen doen!”

Herkenbaar? Zou je graag willen dat je met plezier en overtuiging een groep vrienden, collega’s of familie toe kon spreken? Daarvoor hoef je geen geboren spreker te zijn. Iedereen kan dat leren! In deze cursus gaan we leren door vooral veel te doen, hoe jij op authentieke en zelfverzekerde wijze een presentatie voor de groep kunt houden. Het houden van korte speeches is onderdeel van de lessen.
En wees gewaarschuwd: je zou het nog wel eens leuk kunnen gaan vinden!

cursus spreken in het openbaar

Resultaat:
—Je weet hoe je je goed voorbereid op je presentatie;
—Je leert hoe je je zelfvertrouwen voor het houden van een presentatie vergroot;
—Je krijgt inzicht in je eigen valkuilen tijdens het houden van een presentatie en hoe daarmee om te gaan;
—Je leert hoe je overtuigend overkomt voor een publiek en met meer plezier een verhaal houdt;
—Je ontdekt hoe belangrijk de congruentie van woorden en lichaamstaal is.

Kortom: je wordt een POWER-man of -vrouw: iemand die vanuit Passie, Overtuiging, Wilskracht, Empathie en Realiteit zijn/haar boodschap overbrengt!

Maandag 4 november 2019
5 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. J.R (Judith) Kakebeke
J.R (Judith) Kakebeke
"Taal geeft je woorden om te verwoorden wie je bent, waar je vandaan komt, wat je dromen zijn, waar je naartoe wilt. Taal zorgt ervoor dat je je plek in de wereld vindt!" Deze (ingekorte) tekst las ik eens ergens en dit past zo bij waar ik mij de afgelopen jaren via het geven van Nederlandse les en coachen & trainen voor inzet: een ieder zijn eigen weg in het leven laten vinden en bewandelen. Mijn eigen weg loopt via opleidingen op het gebied van onder andere communicatie, NLP, taal van het lichaam en NT2. Uit al deze opleidingen heb ik mijn eigen methodes/aanpak ontwikkeld, waarbij taal uit zoveel meer dan woorden alleen bestaat. Taal is voor mij een geheel van uitingen waarmee je aangeeft wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Wil jij beter worden in jezelf uiten, dan ben je van harte welkom bij de cursussen die ik voor de Volksuniversiteit Den Haag geef: Nederlands voor anderstaligen en Spreken in het openbaar.