Cursus Feng Shui interieur design

oosterse filosofie gericht op het creëren van een harmonieuze en gezonde omgeving

Feng Shui gaat over de invloed van omgeving op mensen, hun gedrag, beleving en gevoelens. Denk daarbij aan de ligging van het huis, de inrichting, de opstelling van het meubilair, kleuren, planten, materialen, vormen, natuurlijk licht.
Je eigen huis en je daar thuis kunnen voelen, comfortabel en veilig, is dus belangrijk.

In deze cursus ontwikkelen deelnemers kennis en begrip van de principes en concepten van Feng Shui. Ze leren hoe ze deze principes zelf kunnen toepassen waardoor zij harmonie, comfort en balans kunnen creëren in elke denkbare omgeving zowel thuis als op kantoor. Cursisten krijgen nieuwe inzichten over hun eigen woonomgeving en ze leren hoe de negatieve invloeden kunnen worden omgezet in positieve.

In de cursus leert men veel via praktische oefeningen en werken we met materialen, kleuren, foto’s en plattegronden van huizen.

De praktische wijsheid van Feng Shui is gebaseerd op kennis van de wisselwerking tussen Yin en Yang en de theorie van de 5 elementen. In Azië is Feng Shui een gangbare praktijk; de Verboden Stad in Beijing wordt beschouwd als een van de beste voorbeelden van toegespaste Feng Shui. In Europa is er steeds meer interesse voor de toepassingen van Feng Shui.

Feng shui

cursus feng shui

Onderwerpen van de cursus zijn:

1. Introductie Feng Shui

- Geschiedenis en oorsprong
- Architectuur in China en Azië, symmetrie en harmonie
- Concepten en filosofie, Tao, levensenergie Chi
- Yin & Yang energie

2. Feng Shui en de 5 Elementen

- Water, Hout, Vuur, Aarde, Metaal
- Hoe kan je deze elementen in je interieur terugvinden?
- Hoe kan je een verstoorde balans in je huis herstellen?
- Invloed van kleuren
- Materialen en vormen

3. Inzicht in Bagua als energie kaart

-  Wat is Bagua en hoe teken je deze in jouw plattegrond
-  9 gebieden in de Bagua
-  Waarnemen en oefeningen
-  Energie blokkades en obstakels
-  Het effect van rommel en het belang van opruimen

4. Gebruik van ruimtes in Feng Shui en de goede inrichting daarvan

-  Voordeur en hal
-  Woonkamer  -  plek voor iedereen
-  Keuken - plek voor voeding
-  Badkamer - bron van reiniging
-  Slaapkamer - plek voor rust en goede slaap

- 5. Analyse eigen plattegrond
- Praktische oefeningen

- 6. Persoonlijke elementen en kernkwaliteiten
- Mens en zijn omgeving

Lees HIER een interview met docente Darina Veen.

Meer informatie over Darina en haar werk is te vinden op haar website  www.feng-shui-design.nl  en op haar professionele LinkedIn profiel: https://www.linkedin.com/in/darina-veen-3979134.

Maandag 2 november 2020
6 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. ir. D. (Darina) Veen
Aanmelden wachtlijst >
ir. D. (Darina) Veen
Darina Veen - woont en werkt in Delft, is afgestudeerd in Bouwfysica aan de Civiele Techniek van de TU in Slowakije. Bouwfysica is een toegepaste wetenschap binnen de bouwkunde en gaat over de invloed van licht, warmte, lucht, vocht en geluid op het binnenklimaat van huizen en gebouwen. Daarnaast heeft Darina een gecertificeerde opleiding Feng Shui aan de Chinese Academie Qing-Bai gevolgd in Amersfoort. Darina heeft jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als adviseur en projectleider, verzorgt regelmatig presentaties, workshops en geeft persoonlijke adviezen over de interieurinrichting.