Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-2242

Familie-opstellingen

Familie-opstellingen
Cursuscode: 18-2242

Soms loop je aan tegen patronen in je leven of bepaalde gevoelens waarbij het je maar niet lukt om ze te verklaren en ze op een praktische manier aan te pakken. Dit komt doordat er een onderliggende disbalans is, waar je je niet van bewust bent. 

Iedereen is onderdeel van diverse systemen, netwerken van mensen. Je familie is hiervan de belangrijkste. Zelfs als familieleden zijn overleden of als je geen contact meer met ze hebt, blijf je onzichtbaar met elkaar verbonden, doordat je nu eenmaal familie bent. Dit familiesysteem heeft meer invloed op jou en je leven dan je vaak denkt. Als er een disbalans is binnen de familie (bv. trauma, (emotionele) afwezigheid van een ouder, overlijden, buitensluiten, familiegeheim) kan dat invloed hebben op andere familieleden, zelfs tot vele generaties later. Het is dus mogelijk dat je last hebt van een gebeurtenis of patroon in je familie waar je geen weet van hebt.  

Een familieopstelling is een methode om deze patronen zichtbaar te maken. Andere aanwezigen aan een bijeenkomst worden opgesteld in de ruimte en representeren bepaalde familieleden. Door hen te laten voelen wat er gebeurt (zij pikken de energie op uit het familiesysteem) kun je veel zichtbaar maken over de oorzaak van jouw vraagstuk. Door de disbalans onder ogen te zien of (indien mogelijk) te corrigeren kan dit verandering teweegbrengen in jouw leven.

Herken je bij jezelf dat je telkens tegen terugkerende thema’s aan loopt, zowel zakelijk als privé? Dan is Familie-opstellingen wellicht iets voor jou. Familie-opstellingen maken oude patronen zichtbaar, en helpt ze op te ruimen.

Woensdag 12 juni 2019
4 lessen van 2,5 uur , meerdere bijeenkomsten per week aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 117,00
Mw. M. (Monique) Peperkamp
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Monique) Peperkamp
M. (Monique) Peperkamp