Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2256

Workshop Bouwen aan zelfvertrouwen - hele serie

Workshop Bouwen aan zelfvertrouwen - hele serie
Cursuscode: 19-2256

Workshop 1 Ken je kwaliteiten (4 november)
Niet helemaal zeker van de kwaliteiten die je hebt? Of je weet niet hoe je ze kan inzetten? Wil je erachter komen welke kwaliteiten bij je passen? Doe dan mee met de workshop ken je kwaliteiten. Hierin ga jij zelf op zoek naar de kwaliteiten die je hebt en hoe je ze kan gaan gebruiken! Ook gaan we op zoek naar de belemmeringen die je hebt ten aanzien van jezelf of je kwaliteiten. Want wist je dat door de belemmerende gedachten die wij hebben we onze kwaliteiten verliezen? Hoe jij je kwaliteiten laat zien is afhankelijk van hoe jij in je kwaliteiten gelooft! Deze workshop duurt 2,5 uur en in samenwerking met de docent en groepsgenoten gaan we aan de slag met jouw kwaliteiten doormiddel van de spellen van Peter Gerrickens en andere spel- en oefenvormen. Je onderzoekt hoe je jouw kwaliteiten kan inzetten op werk of in privé.

Workshop 2 Positief denken ( 11 november)
Vaak een vervelend gevoel na een situatie of confrontatie? Last van piekeren, drempels die je niet durft te nemen of belemmerende gedachten waardoor je kwaliteiten niet tot uiting komen? Wil jij jezelf wel laten zien, maar vind je dat om allerlei redenen moeilijk? Staan er gedachten in de weg waardoor je doelen niet tot uiting komen? En heb je last van de ja maar’s of dat MOET ik ……? Dan is de Workshop positief denken wat voor jou! In deze workshop van 2,5 uur leer je hoe ons brein omgaat met gedachten, gevoelens en gedrag. Je leert doormiddel van praktische toepassingen en schrijfopdrachten omgaan met negatieve gedachten en stoppen met piekeren!

Workshop 3 Mijn grenzen stellen (18 november)
Weet jij wat je grenzen zijn? Is het moeilijk om zelf te bepalen waar je grenzen liggen of zeg je vaker ja dan nee? Loopt daardoor je agenda overvol en is het soms moeilijk om alle ballen in de lucht te houden? Wil je weten waar je grenzen liggen en hoe je vaker nee kan zeggen? Sluit dan aan bij deze workshop. In 2,5 uur ontdek je waar jouw grenzen liggen en hoe je een duidelijke grens aangeeft met respect voor de ander. Doormiddel van oefeningen in het vinden van jouw persoonlijke ruimte en grenzen en tips in assertief communiceren kan jij stappen maken in het aangeven van je eigen grenzen in werk of privé. In een groep actief oefenen is altijd spannend, maar zeer waardevol omdat je elkaar begrijpt en kan ondersteunen in dat wat je moeilijk vindt.

Workshop 4 Assertief communiceren (25 november)
Assertief communiceren is zo kwetsbaar. Kwetsbaar zijn vinden we spannend, moeilijk en eng? Je weet nooit wat de reactie is van de ander. Echter is het wel van belang om je grenzen te durven aangeven. Voor je het weet kwetsen anderen jou onterecht met gedrag wat niet wenselijk is. Assertief communiceren helpt ons om op een respectvolle manier grenzen aan te geven, kritiek te geven en te ontvangen. Daarnaast uiting te geven aan dat wat we onprettig vinden in contact met de ander. In deze workshop van 2,5 uur leer je je kwetsbaar op te stellen in communicatie met de ander, hoe je assertief kunt communiceren, welke houding je daarbij aan kunt nemen, hoe je kritiek kunt geven, maar ook kunt ontvangen. Dit doen we doormiddel van praktische tips en oefeningen met de docent en medecursisten. In een groep actief oefenen is altijd spannend, maar zeer waardevol omdat je elkaar begrijpt en kan ondersteunen in dat wat je moeilijk vindt.

Workshop 5 Bewust keuzes maken (2 december)
Niet weten welke kant je uit wilt met werk of privé? Blijven cirkelen in de routine van het leven dat je gewend bent? Het gevoel invloed te moeten hebben op situaties waarin je dat niet lukt? Niet onafhankelijk zijn van de agenda die andere personen of situaties vullen? Alle ballen in de lucht moeten houden? Gezin, werk, hobby’s, sociaal leven enz…. Met als gevolg 's avonds uitgeput op de bank. Jij mag kiezen in dat wat jij wilt bereiken of in hoe jouw agenda eruitziet! Jij hebt een keuze in alles, als je maar kiest, plant en hier proactief in bent! Hoe je dat doet? Dat leer je in de workshop bewust keuzes maken. Aan de hand van de basis van onafhankelijkheid van Covey gaan we aan de slag met dat wat JIJ belangrijk vindt, dat wat jij zelf wilt inplannen en hoe. Daarnaast keuzes en doelen op elk levensgebied!

Deze workshops zijn ook los te volgen.

Wie deelneemt aan de complete serie krijgt 10% korting. U betaalt dan geen 180 euro, maar 162 euro.

Maandag 4 november 2019
5 lessen van 2,5 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 162,00
Mw. M. (Malissa) Bron
19:30 - 22:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Malissa) Bron
M. (Malissa) Bron
Ervaring, sterke intuïtie, energiek, vol overtuiging en van mening dat iedereen recht heeft in een assertief bestaan! Deze eigenschappen en ervaring zet ik in, in contact met mensen! Met mijn achtergrond en ervaring als maatschappelijk werker, coach en trainer in de geestelijke gezondheidszorg heb ik vele mensen gecoacht en getraind in het versterken van zelfvertrouwen en assertief gedrag. Hierin heb ik mijn passie gevonden en ben ik getraind, bekend en beoefend geraakt met vele oefen- en spelvormen die helpen bij ontwikkelen in zelfvertrouwen en assertief gedrag. Mogen kiezen voor jezelf, je kwaliteiten laten zien en je eigen grenzen en keuzes bepalen zijn een mix die het zelfvertrouwen vergroten. Hierin inspireer en deel ik graag met anderen!