Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-2430

Workshop: De Bitcoin - van technologie tot wereldvaluta

Workshop: De Bitcoin - van technologie tot wereldvaluta
Cursuscode: 20-2430

De afgelopen jaren is er een explosieve groei geweest omtrent het gebruik en de innovatie van de bitcoin. Ook in Nederland is de interesse onder particulieren, ondernemers en investeerders enorm aangewakkerd. Er zijn echter veel mensen die nog niet precies weten wat de begrippen “bitcoin” en “blockchain” inhouden. Hebben de bitcoin en blockchain je interesse gewekt? Lees dan hieronder verder!

Voor wie?
De workshops zijn perfect voor beginners, waarbij voorkennis geen vereiste is. Het is bedoeld voor iedereen die zich (verder) wil verdiepen in de bitcoin, cryptovaluta en het handelen hiermee. Dit is dé manier om je kennis te verbreden en inzicht te krijgen in enerzijds de fundamentele waardes als anderzijds het beleggen in de bitcoin en cryptovaluta. In de driedelige workshop die je kunt volgen, zullen de volgende onderdelen besproken worden.

Workshop 1: Fundamentele waardes
De termen ‘Bitcoin’ en ‘Blockchain’ zijn in 2020 nauwelijks te vermijden. De vraag die men zichzelf stelt is: “Wat houdt de Bitcoin en Blockchain nou echt in en hoe kan ik er iets mee doen?”. De fundamentele waardes van de bitcoin en blockchain worden tijdens deze workshop in begrijpelijk Nederlands uitgelegd. Aan het einde van deze workshop beschik je over de volgende kennis:
-       De betekenis van de bitcoin en de blockchain.
-       De toepassingen van de bitcoin en de blockchain.
-       Bitcoin/blockchain en Nederlandse wet- en regelgeving (incl. belastingen).

Workshop 2: Aan de slag gaan met de Bitcoin
Om te beginnen in deze nieuwe wereld, zijn er een aantal stappen die doorlopen moeten worden. Het gaat hierbij onder andere om de volgende onderwerpen:
-       Het kopen/verkopen van bitcoin (niet op exchanges).
-       Het veilig opslaan, ontvangen en verzenden van bitcoin.
-       Bitcoin versus andere cryptovaluta.

Workshop 3: Handelen met bitcoin en cryptovaluta (basis)
Tijdens deze workshop leer je hoe je zelfstandig kunt gaan handelen tussen verschillende cryptovaluta. Dit doe je door te leren hoe je (prijs)grafieken moet aflezen, hoe je patronen kunt herkennen en indicatoren kunt gebruiken. Daarnaast zal de docent hier ook zijn persoonlijke ervaringen delen en belangrijke tips & tricks geven.

workshop bitcoin

Volgende stappen:
Na het volgen van deze drie workshops krijg je toegang tot een gesloten WhatsApp groep om naderhand vragen te kunnen stellen en kennis te vergaren met andere (ervaren) deelnemers.

Donderdag 12 november 2020
3 lessen van 2 uur aanvangstijd 19:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 76,00
Dhr. M. (Meyade) Curfs
19:30 - 21:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
M. (Meyade) Curfs
M. (Meyade) Curfs
Meyade Curfs is sinds enkele jaren een actieve deelnemer van de Bitcoinwereld. Hij fungeert enerzijds als een handelaar in de cryptowereld en anderzijds als een coach. Zijn doel is om zijn opgedane kennis omtrent Bitcoin over te dragen aan anderen. Door een waardevolle community op te richten, stelt hij beginners en gevorderden in staat om van elkaar te leren op een laagdrempelige manier. Daarnaast spreekt hij op (grote) evenementen over het pad dat hij heeft doorlopen in deze nieuwe wereld om zo ook anderen te inspireren en te motiveren.