Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-2225

Workshop Mindful kleuren

Workshop Mindful kleuren
Cursuscode: 19-2225

Kleuren enkel iets voor kinderen? Zeker niet! Het is niet voor niets dat de ‘Kleurboeken voor volwassenen’ als paddenstoelen uit de grond schieten! 

Kleuren is niet alleen een leuke hobby, maar kan je ook helderheid, focus en inzicht geven. 

In deze workshop kun je de gefocuste ontspanning van kleuren ervaren. Je leert het verschil te voelen tussen gewoon maar wat kleuren en kleuren als simpel instrument voor het beoefenen van mindfulness: Je leert om bewust en gefocust aanwezig te zijn in het hier-en-nu, zonder te oordelen. 

Door deze pure ervaring en aan de hand van vragen en aandachtspunten krijg je bovendien inzicht in je eigen patronen, gedachten en gevoelens. Je komt erachter hoe je normaal gesproken functioneert in het leven en omgaat met taken. En misschien leer je wel hoe dat wat losser kan, en hoe kleuren een prachtige beoefening van mindfulness is, die je de weg daarnaartoe wijst.

Het is wetenschappelijk bewezen dat mindfulness een positief effect heeft op stress, angst en pijn. Mensen die mindful leven voelen zich over het algemeen meer gefocust en tevreden. Deze workshop geeft een inleiding op de mindfulness, via de creatieve weg van het kleuren. Ervaring met mindfulness of kleuren is niet nodig.

Nb: verwacht niet dat je 3 uur lang aan één stuk door gaat zitten kleuren. Het kleuren wordt als ingang gebruikt voor het ervaren van focus en als middel tot zelfreflectie. Kleuren en andere (mindfulness- en reflectie)oefeningen wisselen elkaar hierbij af.

Al het werkmateriaal is aanwezig. Je betaalt hiervoor een bijdrage van 7,50 euro aan de docent, bij de start van de workshop.

Zaterdag 14 september 2019
1 workshop van 3 uur aanvangstijd 10:30
Prijs: € 40,00
Mw. drs. M.F. (Marianne) Timmer
10:30 - 13:30
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. M.F. (Marianne) Timmer
drs. M.F. (Marianne) Timmer
Creativiteit, schrijven en bewustwording zijn de drie grote thema's die mij inspireren en motiveren. Een studie Nederlands en vele cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording geven mij de achtergrond om deze zaken uit te dragen naar anderen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen aan het eind van een training of workshop een stuk bewuster zijn geworden van zichzelf of hun creativiteit hebben leren inzetten voor het maken van een mooi product.