Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen

De Wijsgerige Jaargang 2020-2021

De Wijsgerige Jaargang 2020-2021

“De Wijsgerige Jaargang heeft mij inzicht gegeven in mijzelf en de wereld om mij heen”

Zo vatte een deelneemster de Wijsgerige Jaargang treffend samen. 

Wat is de Wijsgerige Jaargang?

Een jaar lang ga je op een wijsgerige reis door de werelden van de filosofie. Je leert niet alleen wat westerse filosofie is, maar ook wat filosoferen betekent in andere culturen als de Islamitische en de Chinese. Je denkt mee met de grote filosofen uit verschillende tradities. Zo leer je nadenken over jezelf in een steeds groter wordende wereld. Zo leer je wat wijsheid kan betekenen.

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging en heb je de mogelijkheid en de tijd om je een jaar lang om te denken? Dan is de Wijsgerige Jaargang wellicht ook iets voor jou. “Filosofie kan je leven veranderen.” 

Benieuwd naar de ervaringen van Wijsgerige Jaargangers? KLIK HIER

Jaarthema: "Op reis door de geschiedenis van de wereldfilosofie"

Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Kom kennismaken met de grote filosofen. Wat dachten zij? Wat waren hun ideeën? In de Wijsgerige Jaargang reis je een jaar lang denkend mee door de geschiedenis van de wereldfilosofie: naar het oude Griekenland, India, naar China en Afrika. Langs weidse horizonten krijg je uitzicht op, overzicht van en inzicht in de belangrijkste denkstromingen die onze huidige leefwereld gevormd hebben. De belangrijkste vraag die we onderzoeken is:

Wat is filosofie? En wat heb je eraan?

"Filosofie heeft vooral te maken, denk ik, met het stellen van de juiste vragen."
Wil je meer weten van filosofie?
Wil je vooral ook meer weten van niet-westerse filosofie?
Wil je bovenal weten wat filosofie kan betekenen voor jou?
Durf je het aan samen met de grote filosofen een heel jaar lang na te denken over de grote vragen van de filosofie en het leven?

Dan ben je nu op de juiste plek aanbeland om, samen met andere cursisten, op reis te gaan door de geschiedenis van de wereld-filosofie.
Maak de Wijsgerige Jaargang rond door een jaar lang kennis te maken met het gedachtegoed van de grote filosofen van het westerse denken, van India, het boeddhisme, China, Afrika en de Islam.
Filosofie kan je leven veranderen!
Lees meer
Binnenkort: De Wijsgerige Jaargang 1.0 2020-2021
Cursus Afrikaanse filosofie (De... 4 x op Di. 18-05-2021 20:00 - 22:00
Cursus wereldfilosofie (De Wijsg... 4 x op Di. 15-06-2021 20:00 - 22:00