Volksuniversiteit Den Haag
Cursuscode: 17-2352

Mindful wandelen

Mindful wandelen
Cursuscode: 17-2352

Tegenwoordig kom je vaak het begrip 'mindfulness' tegen. Maar wat is dat nu eigenlijk? En wat heb je eraan? 

Mindfulness betekent bewust gewaar zijn in het hier en nu en zonder oordeel kijken naar wat je waarneemt, zowel buiten als binnen in jezelf. Het is (bij regelmatige beoefening) wetenschappelijk bewezen effectief tegen stress, onrust en angst, en het geeft je meer focus en tevredenheid in het leven. 

Wil je weleens ervaren wat mindfulness voor je kan betekenen? Geef je dan op voor deze reeks mindfulnesswandelingen. Door mindfulness te combineren met beweging en natuur krijg je een optimale beleving. 

De wandelingenreeks start met een introductie, waardoor hij ook geschikt is voor mensen die er nog geen ervaring mee hebben. Mindfulnessoefeningen worden afgewisseld met ontspannings- en meditatieoefeningen en met oefeningen uit andere methoden die een goede aanvulling vormen op mindfulness.

Opmerkingen

-Zorg voor goede schoenen. We lopen voornamelijk over zandpaden. Deze kunnen soms (na regen) een beetje modderig zijn.
-Kleed je geschikt voor het weer. Neem evt. regenkleding mee. We gaan bij enkele oefeningen een tijdje stilstaan. Dat kan iets frisser zijn, dus houd hier rekening mee.
-Neem het liefst geen of zo min mogelijk spullen mee. Het is fijn als je je vrij kunt bewegen en niet met een tas loopt te sjouwen. Indien je toch iets mee wilt nemen, doe dit dan in een rugzakje, zodat je je  armen vrij hebt.
-Aangeraden wordt om niet direct na de wandeling een (drukke) activiteit te plannen. Doorgaans zijn deelnemers na de wandeling heel ontspannen en “uit hun hoofd”. Het is dan niet fijn om direct weer te moeten gaan rennen. Het is prettig om het effect van mindfulness nog een tijdje vast te houden. 

Woensdag 23 mei 2018
3 wandelingen van 1,5 uur aanvangstijd 10:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 56,00
Mw. drs. M.F. (Marianne) Timmer
10:00 - 11:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. M.F. (Marianne) Timmer
drs. M.F. (Marianne) Timmer
Creativiteit, schrijven en bewustwording zijn de drie grote thema’s die mij inspireren en motiveren. Een studie Nederlands en vele cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en bewustwording geven mij de achtergrond om deze zaken uit te dragen naar anderen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mensen aan het eind van een training of workshop een stuk bewuster zijn geworden van zichzelf of hun creativiteit hebben leren inzetten voor het maken van een mooi product.