Cursus Duits beginners 1&2 (A1-a+b)

Waarom Duits leren?
Denkt u ook: Mijn Duits is goed genoeg – ze verstaan mij in Duitsland toch wel. En overal ter wereld – dus ook in Duitsland – wordt Engels gesproken. Dat is juist. Maar Duitse gesprekspartners zullen het erg waarderen als je Duits spreekt. En: Als je wél goed Duits spreekt kun je je echt onderscheiden en je begrijpt meer van het land en zijn inwoners.

Moeilijke Duitse grammatica?
Het is een misverstand dat goed Duits spreken om naamvallen draait!  Dat was zo’n 20 jaar geleden nog wel zo. Toen was van het leren van de Duitse taal meestal ‘in je hoofd stampen’ van alle Duitse naamvallen en regeltjes. Gelukkig is dit tegenwoordig anders. Bij de moderne lesmethoden wordt in het cursusmateriaal de grammatica spelenderwijs meegenomen. Dus wel aandacht voor grammatica, maar het gaat vooral om het durven spreken en uitbreiden van uw woordenschat. Tevens leert u veel over de Duitse cultuur Ook worden tijdens de Duitse lessen bij de Volksuniversiteit Den Haag korte filmpjes en muziekvideo’s (Youtube) bekeken.

Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor degenen die al een geringe basiskennis hebben.

Maandag 16 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. dr. H. (Herbert) Wiegelmann
Boek: Begegnungen A1 (klik hier voor meer informatie)