Cursus Duits beginners 1&2 (A1-a+b)

Waarom Duits leren?
Denk je ook: Mijn Duits is goed genoeg – ze verstaan mij in Duitsland toch wel. En overal ter wereld – dus ook in Duitsland – wordt Engels gesproken. Dat is juist. Maar Duitse gesprekspartners zullen het erg waarderen als je Duits spreekt. En: Als je wél goed Duits spreekt kun je je echt onderscheiden en je begrijpt meer van het land en zijn inwoners.

Moeilijke Duitse grammatica?
Het is een misverstand dat goed Duits spreken om naamvallen draait!  Dat was zo’n 20 jaar geleden nog wel zo. Toen was van het leren van de Duitse taal meestal ‘in je hoofd stampen’ van alle Duitse naamvallen en regeltjes. Gelukkig is dit tegenwoordig anders. Bij de moderne lesmethoden wordt in het cursusmateriaal de grammatica spelenderwijs meegenomen. Dus wel aandacht voor grammatica, maar het gaat vooral om het durven spreken en uitbreiden van je woordenschat. Tevens leer je veel over de Duitse cultuur Ook worden tijdens de Duitse lessen bij de Volksuniversiteit Den Haag korte filmpjes en muziekvideo’s (Youtube) bekeken.

Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor degenen die al een geringe basiskennis hebben.

Dinsdag 22 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. E. (Elly) Feenstra
Boek: Begegnungen A1 (klik hier voor meer informatie)
E. (Elly) Feenstra
Weer starten waar het ooit begon; docent Duits in het volwassenonderwijs! In de afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende scholen lesgegeven, van vmbo t/m hbo. Tot 2017, toen bracht de liefde mij naar Den Haag, ben ik verhuisd en gaf ik mijn baan op de IVA in Driebergen op. Nu ben ik zzp-er, verzorg zakelijke taaltrainingen bij bedrijven én geef ik rondleidingen (ook in het Duits) in Museum Voorlinden en in het Kunstmuseum. In het Kunstmuseum geef ik tevens ook lessen aan het Johan de Witt college en het MBO. Naast docent en partner, ben ik ook moeder van een volwassen dochter en zoon. In mijn vrije tijd bezoek ik musea en concerten, kijk ik graag Netflix én sport ik veel; skiën, skaten, pilates, spinning en in de “c”-tijd heb ik mijn handicap 54 golf behaald.