Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-1063

Cursus Duits half-gevorderden 1 (B1-a)

Cursus Duits half-gevorderden 1 (B1-a)
Cursuscode: 20-1063

Goede kennis van de Duitse taal vergroot je kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Iedereen spreekt Engels, maar met Duits heb je een voorsprong. In tal van beroepen in heel Nederland speelt de Duitse taal een grote rol. Niet alleen in het toerisme en de horeca, maar ook in de logistiek, geneeskunde, machinebouw, automobieltechniek, luchtvaart en in de culturele sector heb je grote voordelen met Duits. Zo zijn er in Nederland circa 3.400 Duitse dochterbedrijven gevestigd, die Nederlandse werknemers met kennis van de Duitse taal goed kunnen gebruiken.

Deze cursus is bestemd voor deelnemers die Duits hebben geleerd op A2-niveau. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de grammatica die bij elk hoofdstuk hoort, het vergroten van je woordenschat, lees- en luisteroefeningen, literaire teksten en Landeskunde.  

Er wordt zo veel mogelijk Duits gesproken.

We beginnen in deze cursus met het boek Begegnungen B1.

 

Maandag 21 september 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 189,00
Mw. E. (Elly) Feenstra
Boek: Begegnungen B1 (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
E. (Elly) Feenstra
E. (Elly) Feenstra
Weer starten waar het ooit begon; docent Duits in het volwassenonderwijs! In de afgelopen 25 jaar heb ik op verschillende scholen lesgegeven, van vmbo t/m hbo. Tot 2017, toen bracht de liefde mij naar Den Haag, ben ik verhuisd en gaf ik mijn baan op de IVA in Driebergen op. Nu ben ik zzp-er, verzorg zakelijke taaltrainingen bij bedrijven én geef ik rondleidingen (ook in het Duits) in Museum Voorlinden en in het Kunstmuseum. In het Kunstmuseum geef ik tevens ook lessen aan het Johan de Witt college en het MBO. Naast docent en partner, ben ik ook moeder van een volwassen dochter en zoon. In mijn vrije tijd bezoek ik musea en concerten, kijk ik graag Netflix én sport ik veel; skiën, skaten, pilates, spinning en in de “c”-tijd heb ik mijn handicap 54 golf behaald.