Cursus Duits half-gevorderden 2 (B1-b)

Goede kennis van de Duitse taal vergroot je kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Iedereen spreekt Engels, maar met Duits heb je een voorsprong. In tal van beroepen in heel Nederland speelt de Duitse taal een grote rol. Niet alleen in het toerisme en de horeca, maar ook in de logistiek, geneeskunde, machinebouw, automobieltechniek, luchtvaart en in de culturele sector heb je grote voordelen met Duits. Zo zijn er in Nederland circa 3.400 Duitse dochterbedrijven gevestigd, die Nederlandse werknemers met kennis van de Duitse taal goed kunnen gebruiken.

Deze cursus is bestemd voor deelnemers die zijn begonnen met het leren van de Duitse taal op niveau B1. In deze cursus wordt aandacht besteed aan de grammatica die bij elk hoofdstuk hoort, het vergroten van je woordenschat, lees- en luisteroefeningen, literaire teksten en Landeskunde.

Er wordt zo veel mogelijk Duits gesproken.

We gaan in deze cursus verder met het boek Begegnungen B1.

Woensdag 7 oktober 2020
10 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. G. (Gisela) Döll
Boek: Begegnungen B1 (klik hier voor meer informatie)
Inschrijving nog open >
G. (Gisela) Döll
Mijn naam is Gisela Döll, ik ben in Duitsland geboren en opgegroeid en wel in het stadje Lauterbach in de deelstaat Hessen. Sinds 1976 woon ik permanent in Nederland. Mijn drijfveren als docent: Ik wilde altijd al docent Duits worden omdat ik de liefde voor mijn taal en land graag wil doorgeven en veel mensen in Nederland met de Duitse taal en cultuur in contact wil brengen. Zeker omdat veel Nederlanders weinig affiniteit met Duitsland en de Duitse taal hebben. Daarom vind ik het fantastisch om aan volwassene studenten Duitse les te geven. Deze studenten hebben veel interesse voor de Duitse taal en zijn erg gemotiveerd. Ik geef met veel enthousiasme en plezier al een aantal jaren les aan de Volksuniversiteit in Den Haag.