Cursus Frans - cours de conversation (B1/B2)

Le cours de conversation s’adresse à ceux qui ont déjà une bonne maîtrise du français (niveau B1 du Cadre européen commun de référence pour les langues) et qui veulent améliorer leur expression orale et approfondir leurs connaissances lexicales. À partir de documents authentiques variés (écrits, audio, vidéo), nous parlerons de sujets d’actualité et de société. Parallèlement, un court roman contemporain sera étudié.

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N.C.E. (Nathalie) Levesque
N.C.E. (Nathalie) Levesque
Ik ben Nathalie Levesque. Ik kom uit Normandië. Na een paar jaar als administratief medewerkster gewerkt te hebben, heb ik voor een andere richting gekozen met het doel om docent Frans te worden. Ik heb in Caen een bachelor Franse literatuur gedaan, ben daarna een Master begonnen en in hetzelfde jaar ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb aan de universiteit Leiden de Master ???Franse taal en cultuur??? afgerond in 2012. Ik voel mij erg betrokken bij de Volksuniversiteit want ik heb daar eerst als cursist in de klas gezeten, en sta nu als docent voor de klas. Zo is de cirkel weer rond. Voor mij is Franse les geven de leukste manier om mijn liefde voor de taal door te geven en een manier om mijn creativiteit uit te drukken.