Cursus Frans half-beginners 4 (A2-d)

De Franse taal is uit het Latijn is voortgekomen en behoort daardoor tot de Romaanse talen. Ongeveer 110 miljoen mensen spreken het als moedertaal, bijv. in Frankrijk, Canada (Quebec), België en Zwitserland. Daarnaast wordt het door ruim 50 miljoen mensen gebruikt als tweede taal, met name in Afrika en Zuidoost-Azië. Ondanks de opkomst van het Engels is het Frans nog altijd een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en één van de officiële talen van de Verenigde Naties. In de ‘cours de langue’ staat de mondelinge communicatie voorop. Met behulp van afwisselende teksten, dialogen en oefeningen, bouwt de cursist geleidelijk zijn kennis van de taal op.

Frans half-beginners 4
Deze cursus is een vervolg op half-beginners 3 en zal het boek Voyages 2 afronden waarmee niveau A2 van het Europees Referentiekader wordt bereikt.

Donderdag 17 januari 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N.C.E. (Nathalie) Levesque
Boeken: Voyages 2, werkboek, Voyages 2, tekstboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
N.C.E. (Nathalie) Levesque
Ik ben Nathalie Levesque. Ik kom uit Normandië. Na een paar jaar als administratief medewerkster gewerkt te hebben, heb ik voor een andere richting gekozen met het doel om docent Frans te worden. Ik heb in Caen een bachelor Franse literatuur gedaan, ben daarna een Master begonnen en in hetzelfde jaar ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb aan de universiteit Leiden de Master ???Franse taal en cultuur??? afgerond in 2012. Ik voel mij erg betrokken bij de Volksuniversiteit want ik heb daar eerst als cursist in de klas gezeten, en sta nu als docent voor de klas. Zo is de cirkel weer rond. Voor mij is Franse les geven de leukste manier om mijn liefde voor de taal door te geven en een manier om mijn creativiteit uit te drukken.