Cursus Frans half-gevorderden 1 (B1-a)

De Franse taal is uit het Latijn is voortgekomen en behoort daardoor tot de Romaanse talen. Ongeveer 110 miljoen mensen spreken het als moedertaal, bijv. in Frankrijk, Canada (Quebec), België en Zwitserland. Daarnaast wordt het door ruim 50 miljoen mensen gebruikt als tweede taal, met name in Afrika en Zuidoost-Azië. Ondanks de opkomst van het Engels is het Frans nog altijd een belangrijke taal in het diplomatieke verkeer en van de officiële talen van de Verenigde Naties. In de "cours de langue" staat de mondelinge communicatie voorop. Met behulp van afwisselende teksten, dialogen en oefeningen, bouwt de cursist geleidelijk zijn kennis van de taal op.

Frans half-gevorderden 1
In deze cursus wordt aan de hand van het boek Voyages 3 gestart met niveau B1 van het Europees Referentiekader. De cursus biedt de mogelijkheid uw kennis van het Frans te verdiepen. Elke les oefent u uw Frans met uw medecursisten en waar nodig wordt er aandacht besteed aan de nodige grammatica. Aan de hand van liedjes of actuele onderwerpen werkt u aan de uitbreiding van uw woordenschat.

Deze cursus is het vervolg van de cursus half-beginners 4 of 3&4 van vorig voorjaar. Uiteraard zijn ook cursisten welkom die de voorgaande cursus niet hebben gevolgd, maar die bij de start van deze cursus al een vergelijkbaar niveau hebben en niveau A2 elders hebben behaald.

Donderdag 19 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. N.C.E. (Nathalie) Levesque
Boek: Voyages 3, tekst/werkboek met cd (klik hier voor meer informatie)
N.C.E. (Nathalie) Levesque
Ik ben Nathalie Levesque. Ik kom uit Normandië. Na een paar jaar als administratief medewerkster gewerkt te hebben, heb ik voor een andere richting gekozen met het doel om docent Frans te worden. Ik heb in Caen een bachelor Franse literatuur gedaan, ben daarna een Master begonnen en in hetzelfde jaar ben ik naar Nederland verhuisd. Ik heb aan de universiteit Leiden de Master ???Franse taal en cultuur??? afgerond in 2012. Ik voel mij erg betrokken bij de Volksuniversiteit want ik heb daar eerst als cursist in de klas gezeten, en sta nu als docent voor de klas. Zo is de cirkel weer rond. Voor mij is Franse les geven de leukste manier om mijn liefde voor de taal door te geven en een manier om mijn creativiteit uit te drukken.