Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 20-1418

Cursus Latijn 4

Cursus Latijn 4
Cursuscode: 20-1418

Bij deze cursus is het doel om Latijn te verwerven in plaats van te leren: de taal te begrijpen vanuit het Latijn en op een natuurlijke manier te leren lezen. Dat doen we door veel verschillende begrijpelijke en interessante Latijnse teksten te lezen en te beluisteren, en af en toe zelf wat te spreken. Het doel blijft echter nog steeds: Latijn lezen, en niet spreken of schrijven. Maar dan wel lezen zoals een Romein, in plaats van alleen puzzelend vertalen.  
Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan vertalen en grammatica, maar dat is een nevendoel en niet het middel om de taal te leren. Er worden geen grammaticarijtjes of woorden gestampt; je zult merken dat je de grammatica en woordenschat op een natuurlijke manier verwerft door de interactieve oefeningen en het vele begrijpelijke Latijn dat je zult lezen en horen. 

We werken in deze cursus met de methode  Lingua Latina per se Illustrata, met als thema: Familia Romana. Al lezend komen allerlei aspecten van Romeinse cultuur, historie, mythologie, dagelijks leven en de voortleving van het Latijn aan bod.  

Deze cursus is toegankelijk voor cursisten die de cursus Latijn 3 of 5 hebben gevolgd, maar ook buitenstaanders die elders of zelfstandig  Lingua Latina per se Illustrata hoofdstuk 1 t/m 10 hebben doorgewerkt kunnen hierbij aansluiten.

Maandag 15 februari 2021
6 lessen van 1 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 104,00
Mw. drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Boek: Lingua Latina - Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Roos Bannenberg studeerde in 2011 cum laude af in de klassieke talen in Leiden, met minors in taalwetenschap en taalverwerving, en behaalde daarna haar eerstegraads lesbevoegdheid. Na zes jaar met veel plezier en enthousiasme voor de klas te hebben gestaan op een middelbare school, besloot ze in 2017 het roer om te gooien en verder te gaan als freelance docent onder de naam Creatieve Klassieken. Ze is zeer gepassioneerd over lesgeven, de klassieken en het wonder van taal in het algemeen, en deelt dat enthousiasme graag met anderen!