Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-1415

Cursus Latijn - beginners 1b

Cursus Latijn - beginners 1b
Cursuscode: 18-1415

Herhaling en verdieping van de beginners 1 cursus


In vier lessen zorgen we dat de basis er goed in zit: alle behandelde onderwerpen (woordenschat en grammatica) die in cursus 1 aan bod zijn gekomen, worden nog eens herhaald en geoefend waar nodig. Er is volop ruimte voor vragen en verzoeken van de cursisten.
 
Daarnaast zullen we bij deze mini-cursus ook tijd besteden aan literatuur: een kort overzicht van de grootste Latijnse auteurs uit de Klassieke Oudheid met stukken van hun belangrijkste werken in vertaling, met hier en daar wat oorspronkelijk Latijn waar mogelijk. 

Deze cursus is gemaakt voor cursisten die cursus Latijn Beginners 1 hebben gevolgd van september tot december 2018, maar ook buitenstaanders die elders of zelfstandig Lingua Latina per se Illustrata hoofdstuk 1 t/m 5 hebben doorgewerkt, kunnen hierbij aansluiten.

 

Maandag 7 januari 2019
4 lessen van 2 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 82,50
Mw. drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Boek: Lingua Latina - Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving geopend >
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Roos Bannenberg studeerde in 2011 cum laude af in de klassieke talen in Leiden, met minors in taalwetenschap en taalverwerving, en behaalde daarna haar eerstegraads lesbevoegdheid. Na zes jaar met veel plezier en enthousiasme voor de klas te hebben gestaan op een middelbare school, besloot ze in 2017 het roer om te gooien en verder te gaan als freelance docent onder de naam Creatieve Klassieken. Ze is zeer gepassioneerd over lesgeven, de klassieken en het wonder van taal in het algemeen, en deelt dat enthousiasme graag met anderen!