Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 18-1417

Cursus Latijn - beginners 2

Cursus Latijn - beginners 2
Cursuscode: 18-1417

Bij deze cursus is het doel om Latijn te verwerven in plaats van te leren: de taal te begrijpen vanuit het Latijn en op een natuurlijke manier te leren lezen. Dat doen we door veel verschillende begrijpelijke en interessante Latijnse teksten te lezen en te beluisteren, en af en toe zelf wat te spreken. Het doel blijft echter nog steeds: Latijn lezen, en niet spreken of schrijven. Maar dan wel lezen zoals een Romein, in plaats van alleen puzzelend vertalen
Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan vertalen en grammatica, maar dat is een nevendoel en niet het middel om de taal te leren. Er worden geen grammaticarijtjes of woorden gestampt; u zult merken dat u de grammatica en woordenschat op een natuurlijke manier verwerft door de interactieve oefeningen en het vele begrijpelijke Latijn dat u zult lezen en horen.

We werken in deze cursus met de methode Lingua Latina per se Illustrata, met als thema: Familia Romana. Al lezend komen allerlei aspecten van Romeinse cultuur, historie, mythologie, dagelijks leven en de voortleving van het Latijn aan bod. 

Latijn beginners 2
Deze cursus is toegankelijk voor cursisten die cursus Latijn beginners 1 hebben gevolgd van september tot december 2018/januari 2019, maar ook buitenstaanders die elders of zelfstandig Lingua Latina per se Illustrata hoofdstuk 1 t/m 5 hebben doorgewerkt, kunnen hierbij aansluiten. We gaan in deze cursus 2 verder waar we bij cursus 1 zijn gebleven.

Dit semester sluiten we elke les af met een “Etymologie van de Week”: een Nederlands woord of gezegde dat zijn oorsprong vindt in het Latijn. Zo worden de overeenkomsten en verbindingen tussen het Latijn en moderne vreemde talen steeds zichtbaarder.
Maandag 6 mei 2019
8 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 165,00
Mw. drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Boek: Lingua Latina - Familia Romana (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
drs. R.A. (Roos) Bannenberg
Roos Bannenberg studeerde in 2011 cum laude af in de klassieke talen in Leiden, met minors in taalwetenschap en taalverwerving, en behaalde daarna haar eerstegraads lesbevoegdheid. Na zes jaar met veel plezier en enthousiasme voor de klas te hebben gestaan op een middelbare school, besloot ze in 2017 het roer om te gooien en verder te gaan als freelance docent onder de naam Creatieve Klassieken. Ze is zeer gepassioneerd over lesgeven, de klassieken en het wonder van taal in het algemeen, en deelt dat enthousiasme graag met anderen!