Cursus Modern Hebreeuws (Ivriet) - beginners

Interesse in de Joodse cultuur? Kennis van het Hebreeuws maakt dat meer toegankelijk. Of met vakantie naar Israël? Bekendheid met de taal doet je nog meer van een vakantie in Israël genieten.

In deze cursus leer je in het eerste gedeelte lezen en schrijven. In het tweede gedeelte worden basale onderwerpen uit de grammatica behandeld en oefeningen gemaakt. Verder wordt er een begin gemaakt met het aanleggen van een basiswoordenschat. Ook komen eenvoudige frases voor o.a. begroeting en kennismaking aan bod. Waar mogelijk wordt tijdens de lessen aandacht geschonken aan het land en zijn bewoners. De stof wordt behandeld aan de hand van een door de docent uit te reiken syllabus.

Om deze cursus goed tot zijn recht te laten komen is enige werkzaamheid thuis gewenst.

Lesmateriaal: Is verkrijgbaar bij de docent (€ 20,-).

Een pdf met een uitgebreide beschrijving van de leerdoelen vind je HIER.

Donderdag 18 oktober 2018
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 397,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. drs. P.G. (Peter) Luzac
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
Inschrijving nog open >
drs. P.G. (Peter) Luzac
Drs. Peter Luzac (1947) is bij onze Haagse Volksuniversiteit het gezicht achter de opleiding Modern Hebreeuws. Hij heeft aan de Universiteit Leiden Semitische Talen en Culturen gestudeerd. In de praktijk, naast zijn dagelijkse werkkring heeft hij lange ervaring in het onderwijzen van Hebreeuws. Een bijzondere vorm daarvan is het opleiden van jongens voor hun Bar Mitswa. Luzac is bestuurder van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK). Tot ziens – lehitra’ot!