Cursus Modern Hebreeuws (Ivriet) - beginners

Interesse in de Joodse cultuur? Dan maakt de kennis van het Hebreeuws dit meer toegankelijk. Met vakantie naar Israël? Dan doet de taal je nog meer genieten van uw verblijf in Israël. In deze cursus leer je in het eerste semester lezen en schrijven. In het tweede semester worden basale onderwerpen uit de grammatica behandeld en oefeningen gemaakt. Verder wordt er begonnen met het aanleggen van een basiswoordenschat. Ook komen eenvoudige frases voor o.a. begroeting, kennismaking aan bod. Waar mogelijk wordt tijdens de lessen aandacht geschonken aan het land en zijn bewoners. De stof wordt behandeld aan de hand van een door de docent uit te reiken syllabus.

Om deze cursus goed tot zijn recht te laten komen is enige zelfwerkzaamheid thuis gewenst.

Lesmateriaal: Is verkrijgbaar bij de docent (€ 20,-).

Een pdf met een uitgebreide beschrijving van de leerdoelen vind je HIER.

Donderdag 10 oktober 2019
24 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 406,00 Betaling in 3 termijnen is mogelijk. (klik hier).
Dhr. drs. P.G. (Peter) Luzac
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adres gegevens)
drs. P.G. (Peter) Luzac
Drs. Peter Luzac (1947) is bij onze Haagse Volksuniversiteit het gezicht achter de opleiding Modern Hebreeuws. Hij heeft aan de Universiteit Leiden Semitische Talen en Culturen gestudeerd. In de praktijk, naast zijn dagelijkse werkkring heeft hij lange ervaring in het onderwijzen van Hebreeuws. Een bijzondere vorm daarvan is het opleiden van jongens voor hun Bar Mitswa. Luzac is bestuurder van het Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap (NIK). Tot ziens ??? lehitra???ot!