Cursus Perfect Nederlands 1 - verdiepingscursus voor ver-gevorderden (C1-a)

In deze interactieve cursus, die bedoeld is voor hoogopgeleide anderstaligen, wordt op near-native niveau aandacht besteed aan de finesses van de Nederlandse taal en ligt het accent op typisch academisch taalgebruik.

Naast populair-wetenschappelijke teksten en beeldfragmenten worden opdrachten bij sketches, liedjes en columns aangeboden.

De kennis van de grammatica wordt verder uitgediept. Hierbij komen thema’s aan de orde die niet in de gangbare methodes voorkomen.

De cursisten vinden in deze cursus veel mogelijkheden om taalvaardiger te worden binnen de context van studie en carrière, zoals bij het houden van een presentatie of het schrijven van een betoog.

Naast behandeling van de thema’s in het boek, zijn de deelnemers vrij om werk- of studie gerelateerd materiaal aan te leveren, waarmee klassikaal aan de slag wordt gegaan.

We behandelen ongeveer een derde deel van het cursusboek.

Maandag 14 januari 2019
10 lessen van 3 uur aanvangstijd 09:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Mw. drs. B.J. (Diane) Rosenberg - Vedder
Boek: Nederlands naar perfectie (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adres gegevens)
drs. B.J. (Diane) Rosenberg - Vedder
"Hoi! Ik ben Diane Rosenberg. Na enige tijd de Franse taal te hebben gedoceerd, heb ik de overstap gemaakt naar het Nederlands, mijn moedertaal. Sinds 2006 ben ik als docent Nederlands verbonden aan de Volksuniversiteit Den Haag. Iedere les is voor mij een nieuwe uitdaging. Vergelijk het met koken: met de juiste mix van ingrediënten kom je tot een goed gerecht. Voor mij zijn dat inzet en een flinke dosis humor."