Cursus Russisch beginners 2 (A1-b)

Wist u dat het Russisch de meest gesproken taal in Europa is? Ongeveer 145 miljoen mensen hebben Russisch als moedertaal. Het is de officiële taal van Rusland, maar ook buiten Rusland wordt deze taal veel gesproken, zoals bijvoorbeeld in Estland, Letland en Litouwen. Hoewel men zich in Rusland steeds meer verstaanbaar kan maken in het Engels, wordt het zeer gewaardeerd als u een gesprek kan voeren in het Russisch. Een taalcursus Russisch kan u goed van pas komen wanneer u voor werk, studie of vakantie naar Rusland afreist.

Russisch beginners 2 (A1-b)
In deze cursus Russisch kunt u het Russisch alfabet (Cyrillisch schrift) lezen en al schrijven. We gaan verder met het leren van de basisvaardigheden in het Russisch (uzelf voorstellen, naar de weg vragen, iemand begroeten, iets bestellen). Wat grammatica betreft vervolgen we onze kennismaking met de naamvallen van de zelfstandig naamwoorden en vervoegingen van werkwoorden. Spreek- en luistervaardigheid zijn belangrijke aandachtspunten in de cursus. Daarnaast besteden we aandacht aan Rusland op basis van actuele nieuwsberichten en persoonlijke ervaringen.

We starten halverwege hoofdstuk 4 van Paspoort voor Rusland deel 1.

Dinsdag 11 februari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:45 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. dr. D.G. (Dennis) Ioffe
Boeken: Paspoort voor Rusland 1 tekstboek, Paspoort voor Rusland 1 werkboek, Paspoort voor Rusland 1 - luistermateriaal (klik hier voor meer informatie)