Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-1776

Cursus Russisch beginners 4 (A1-d)

Cursus Russisch beginners 4 (A1-d)
Cursuscode: 19-1776

Wist u dat het Russisch de meest gesproken taal in Europa is? Ongeveer 145 miljoen mensen hebben Russisch als moedertaal. Het is de officiële taal van Rusland, maar ook buiten Rusland wordt deze taal veel gesproken, zoals bijvoorbeeld in Estland, Letland en Litouwen. Hoewel men zich in Rusland steeds meer verstaanbaar kan maken in het Engels, wordt het zeer gewaardeerd als u een gesprek kan voeren in het Russisch. Een taalcursus Russisch kan u goed van pas komen wanneer u voor werk, studie of vakantie naar Rusland afreist.

Russisch beginners 4 (A1-d)
Wie de cursussen Russisch beginners 1, 2 en 3 heeft gevolgd of eerder ca. anderhalf jaar Russisch heeft gedaan, kan deelnemen aan Russisch beginners 4. In deze cursus gaan we verder met hoofdstuk 8 van Paspoort Russisch en het leren toepassen van basisvaardigheden in communicatie. Wat grammatica betreft maakt u kennis met de naamvallen van de zelfstandignaamwoorden en enkele werkwoordsvervoegingen. Spreek- en luistervaardigheid zijn belangrijke aandachtspunten in de cursus. Daarnaast besteden we aandacht aan Rusland op basis van actuele nieuwsberichten en persoonlijke ervaringen.

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 19:00 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 208,00
Mw. A. (Alla) Nieuwenhuis - Alekseeva
Boeken: Paspoort voor Rusland 1 tekstboek, Paspoort voor Rusland 1 werkboek (klik hier voor meer informatie)
19:00 - 20:30
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving geopend >
A. (Alla) Nieuwenhuis - Alekseeva
A. (Alla) Nieuwenhuis - Alekseeva
"Ik ben Alla Nieuwenhuis-Alekseeva en doceer ruim twaalf jaar Russisch aan verschillende instellingen. Ik heb in Moskou de Pedagogische Academie doorlopen, met als specialisatie Russische taal en literatuur. In Rusland heb ik lesgegeven op de middelbare school en in het hoger beroepsonderwijs. Twaalf jaar geleden ben ik naar Nederland verhuisd en heb ik volwassenen de Russische taal bijgebracht, aanvankelijk particulier en sinds 2006 als docente Russisch aan de Volksuniversiteit in Den Haag. Naast mijn parttime baan als docente heb ik een vertalersopleiding gevolgd aan de Hogeschool voor Tolken en Vertalen in Utrecht."