Cursus Spaans beginners 2 (A1-b)

Spaans is een van de belangrijkste wereldtalen en wordt zowel voor vakantie als voor zakelijke doeleinden gebruikt. Tevens is het een van de officiële talen van de Verenigde Naties. Niet alleen in Spanje wordt Spaans gesproken, maar ook in Zuid- en Midden-Amerika (niet in Brazilië), in het zuiden van de Verenigde Staten, alsmede in sommige streken van Noord- en West-Afrika (in totaal door circa 350 miljoen mensen).
De lessen zijn in de eerste plaats bedoeld om in veel voorkomende situaties de Spaanse taal te leren verstaan en spreken. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de cultuur en de mentaliteit van de bevolking in de Spaanssprekende landen. Op alle niveaus wordt van de cursisten verwacht dat zij de lessen thuis voorbereiden en het opgegeven huiswerk maken.

Spaans beginners 2 (niveau A1-b)
Deze cursus is bedoeld voor cursisten die al kennis hebben gemaakt met de Spaanse taal, bijv. in de beginners 1 cursus. Aandacht wordt met name besteed aan het vergaren van een basisvocabulaire dat in specifieke contexten gebruikt kan worden, bijvoorbeeld in eenvoudige zinnen tijdens de vakantie. De nadruk ligt op de spreekvaardigheid.

In deze cursus worden hoofdstuk 4 t/m 6 van Caminos nieuw 1 behandeld.

Woensdag 18 september 2019
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 20:15 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Dhr. C.R. (Carlos) Garcia Vasquez
Boeken: Caminos nieuw 1, werkboek, Caminos nieuw 1, tekstboek (klik hier voor meer informatie)
Locatie: Zuid57 (klik hier voor de adresgegevens)
C.R. (Carlos) Garcia Vasquez
Carlos is geboren in Guatemala en woont sinds 2009 in Nederland. Hij is docent Spaans als vreemde taal en verzorgde cursussen op alle niveaus op diverse taalinstituten waaronder het talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen en de Volksuniversiteit Groningen. Sinds 2018 werkt Carlos bij de Volksuniversiteit Den Haag.