Volksuniversiteit Den Haag

Bestellijst

Geen bestellingen
Cursuscode: 19-1982

Cursus Zweeds half-beginners 1 (A2-a+b)

Cursus Zweeds half-beginners 1 (A2-a+b)
Cursuscode: 19-1982

Zweeds is evenals Nederlands een Germaanse taal en daardoor voor Nederlanders betrekkelijk gemakkelijk te leren. We werken in de cursussen Zweeds met de methode "Rivstart" van Paula Lew Scherrer en Karl Lindermalm, die aansluit bij de Europese CEFR-niveaus. Het doel van de methode is dat de cursisten vrij snel vooruitgaan en worden geïnspireerd tot tot een actieve en communicatieve taalverwerving. De opzet van de docenten is vooral om u Zweeds te leren spreken en verstaan en ook een beetje schrijven. Natuurlijk wordt ook de basis van de grammatica behandeld, maar we willen de nadruk leggen op spreek- en luistervaardigheid. Om de lessen aan te kleden, zal er ook veel aandacht besteed worden aan de Zweedse cultuur.

Zweeds half-beginners 1
De cursus Zweeds half-beginners 1 is bedoeld voor cursisten die een eerdere jaarcursus Zweeds 1 hebben gedaan, of aan Zweeds beginners 1 en 2 hebben deelgenomen of die elders een vergelijkbaar niveau (A1) hebben behaald.
In deze cursus starten we met hoofdstuk 8 van Rivstart 1.

 

Woensdag 15 januari 2020
12 lessen van 1,5 uur aanvangstijd 18:30 (klik hier voor de lijst met data en tijden per bijeenkomst)
Prijs: € 189,00
Mw. M.R. (Melanie) Augustinus
Boeken: Rivstart, tekstboek, Rivstart, werkboek (klik hier voor meer informatie)
18:30 - 20:00
Locatie: Zandvliet Lyceum (klik hier voor de adresgegevens)
Inschrijving nog open >
M.R. (Melanie) Augustinus
M.R. (Melanie) Augustinus
Melanie Augustinus (Den Haag, 1982) studeerde Scandinavische talen en culturen aan de Universiteit van Amsterdam. Daar koos ze als hoofdtaal Zweeds en specialiseerde zich in de Zweedse letterkunde. Als onderdeel van de bachelor volgde ze een minor Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Stockholm. Sinds haar afstuderen volgt ze graag (zomer)cursussen om haar kennis te verbreden en verdiepen. In het voorjaar van 2017 is ze aan de slag gegaan als docent Zweeds bij de Volksuniversiteit Den Haag, waar ze haar enthousiasme en kennis over de Zweedse taal en cultuur graag deelt!