Volksuniversiteit Den Haag

Cart

No products
Course number: 19-1443

Cursus schrijfvaardigheid 2 - Beter formuleren

Cursus schrijfvaardigheid 2 - Beter formuleren
Course number: 19-1443

Hoe begin je een brief? En wat is de beste manier om hem af te sluiten? Is het beter om informatie zakelijk en afstandelijk te formuleren of is het beter om een beetje persoonlijker te zijn en te laten merken wat je ergens van vindt? Kun je beter een lange zin schrijven, of beter twee korte? Hoe bouw je een zin keurig en correct op?

De cursus
Beter Formuleren
biedt veel informatie over het bouwen en formuleren van zinnen in zakelijke teksten (brieven, mails, rapporten en studieverslagen). Zo voorziet de cursus in een overzicht van veel gebruikte formuleringen in zakelijke correspondentie en oefent de cursist om informatie formeler of juist minder formeel te verwoorden. In deze cursus wordt eveneens veel aandacht besteed aan de correcte zinsbouw en daarbij komen natuurlijk ook fouten aan de orde die veel mensen maken. Cursisten krijgen volop de gelegenheid om vragen te stellen en er is gelegenheid om zinnen uit werk of studie naar de les mee te nemen om deze met de groep te bespreken. De cursus biedt vervolgens zowel in de lessen als in het huiswerk veel oefenmateriaal om verschillende stijlen en verschillende soorten teksten uit te proberen.

De cursus Beter Formuleren (10 avonden in januari-maart) is de tweede cursus in de serie Schrijfvaardigheid. De andere cursussen zijn:
- Foutloos Schrijven (10 avonden in september-november)
- Zakelijke Schrijfvaardigheid (10 avonden in april-juni)

Wednesday January 15, 2020
10 lessons of 3 hrs start time 19:00 (click here for a full list of session dates and times per session)
Price: € 297,00 Payment in 2 installments is possible. (click here).
Tutor: Mr. drs. A.N. (Nico) Langeweg
Book: Vraagbaak Nederlands (click here for more information)
19:00 - 22:00
Location: Zandvliet Lyceum (click here for address details)
Enroll >
drs. A.N. (Nico) Langeweg
drs. A.N. (Nico) Langeweg